23948sdkhjf

Cubo Arkitekter øger fortjenesten

Cubo Arkitekter A/S med 63 medarbejdere har øget bruttofortjenesten med næsten syv mio. kroner siden sidste år
Cubo Arkitekter, der blandt andet har specialiseret sig i undervisnings-, bolig og sundhedsbyggeri, får mere ud af det samme antal medarbejdere.

Ifølge tegnestuens årsrapport for 2014/2015 udgør årets bruttofortjeneste 45,5 mio kroner mod 38,7 sidste år. Altså en forbedring på næsten syv mio. kroner, vel at mærke uden at der i større omfang er ansat flere medarbejdere.

Indehaver og adm. direktør Peter Dalsgaard vil ikke fremhæve enkelte projekter frem for andre som forklaring på fremgangen, men som han siger:

- Vi har været heldige og dygtige at vinde en del større konkurrencer på det sidste, nogle naturligvis før dette regnskabsår, men med det stort set uforandrede antal medarbejdere (63, red.) kan vi jo se, at det producerede resultat pr. medarbejder er øget, siger Peter Dalsgaard til Licitationen - Byggeriets Dagblad.

Tegnestuen er blandt andet kendt for Institut for Biomedicin Aarhus Universitet Faculty of Health, der ventes taget i brug næste år, samt en række fremtrædende skolebyggerier, som gymnasierne i Herning og Egå, samt, lidt længere tilbage, udvidelsen af Odense Katedralskole.

Norsk satsning
Også i Norge er der for alvor kommet mere at lave for tegnestuen. I foråret etablerede Cubo et projektkontor i samarbejde med Ratio arkitekter i Oslo.

Det skete i forbindelse med projekteringen af fakulteterne for Livsvidenskab ved Oslo Universitet.

Projektet er Norges største enkeltstående universitetsbyggeri og vil etablere et tættere forsknings- og undervisningssamarbejde på tværs af de naturvidenskabelige og medicinske miljøer. Derfor søgte Cubo i maj en arkitekt med henblik på udstationering i Oslo.

- Vi har i mange år satset på forskning og vundet den store Oslo-opgave. Når man er i konkurrencesituationen oplever vi dels en meget innovativ proces, fordi man er så langt inde i opgaven og gearet til at finde nye løsninger, dels en selvforstærkende proces, der betyder, at når man har opbygget ekspertise på bestemte områder, kan det også være lettere at få opgaver på tilsvarende projekter senere, siger Bo Lautrup, arkitekt og partner hos Cubo Arkitekter.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093