23948sdkhjf

Forbedrede muligheder for afprøvning af Det Digitale Byggeri

Erhvervs- og Byggestyrelsen sænker tærskelværdien for krav til anvendelse af 3D bygningsmodeller i statslige byggeprojekter fra 40 til 20mio. kr. Dette skal give anledning til flere praktiske afprøvninger af teknologien. Ændringen trådte i kraft den 22. april 2008.
Den 1. januar 2007 trådte bekendtgørelsen om krav til anvendelse af Informations- og Kommunikationsteknologi i byggeri i kraft. Bekendtgørelsen stiller 3 specifikke krav om anvendelse af 3D bygningsmodeller, alle med en tærskelværdi på 40 mio. kr. Dette drejer sig om:

Krav 4b: krav om anvendelse af bygningsmodel i konkurrencer.
Krav 5b: krav om anvendelse af bygningsmodel i projektering og udbud.
Krav 6b: krav om standardisering af udbudsmateriale, beskrivende mængdefortegnelse samt mængdeudtræk fra bygningsmodel.

Intentionen har fra start har været, at tærskelværdierne for bekendtgørelsens krav skulle sænkes, når teknologien tillod det

Tærsklen på 40. mio. kr. blev fastsat ud fra en antagelse om, at den ville give anledning til afprøvning af 3D-bygningsmodeller på 3-5 statslige byggeprojekter. Dermed ville der kunne høstes en række konkrete erfaringer.

Efterfølgende har det vist sig, at der i 2007 kun er igangsat 1 statsligt byggeprojekt med en samlet entreprisesum på mere end 40 mio. kr. Det har betydet, at de forventede afprøvninger af teknologien ikke har kunnet finde sted. Sådanne afprøvninger er af betydning for implementeringshastigheden af 3D-bygningsmodeller i den danske byggebranche som helhed.

Erhvervs- og Byggestyrelsen udsteder derfor ny bekendtgørelse, som sænker tærskelværdien for krav 4b, 5b og 6b til 20 mio. kr., hvilket vil medføre, at flere byggeprojekter falder inden for kravene.

Bekendtgørelsen om ændring af bekendtgørelse om krav til anvendelse af Informations- og Kommunikationsteknologi i byggeri er gældende fra 22. april 2008. Krav 6b vil dog først finde anvendelse fra 1. januar 2009 jævnført BEK nr. 1524 af 13/12/2007. Dette forhold gælder tillige krav 6a.

Kilde: Erhvervs- og Byggestyrelsen

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078