23948sdkhjf

Øland ansætter ny direktør

Johnny Øland stopper efter 22 år i spidsen for ventilationsvirksomheden.
Den 31. oktober siger Johnny Øland farvel til sit livsværk Øland Ventilation. Han overlader direktørstolen til salgsdirektør Carsten Madsen, der får titel af kommerciel direktør. Han indtræder samtidig i ledergruppen i Saint-Gobain Distribution Denmark.

Øland har siden opstarten i 1981 haft fremgang hvert eneste år. Johnny Øland kom ind i virksomheden i 1987 og overtog ledelsen efter sin far i 1993. Han kan således tage en stor del af æren for, at Øland i dag indtager er en betydelig aktør i ventilationsbranchen.

Øland-direktør: ”Jeg er ingen ventilationskonge”

Han elsker at føre idéer ud i livet og forsvarer menneskers ret til at fejle. Men samtidig betegner han sig selv som en administrativ strukturfascist.

Læs Building Supplys portræt af den snart forhenværende Øland-direktør, Johnny Øland.
- Da jeg i 2008 solgte Øland Ventilation til Saint-Gobain Distribution Denmark, var det ikke planen at blive som direktør i otte år mere. Men det har været sjovt, og nu er tiden altså inde til noget andet. Det er ikke spor vemodigt. Jeg har nydt alle arbejdsdage med rigtig mange gode kollegaer, konkurrenter og kunder. Øland har en helt speciel ånd, som vil bære virksomheden positivt videre i mange år. Den er i de bedste hænder med alle 'Ølænderne' og Carsten ved roret, siger Johnny Øland.

Jesper Faurholdt, der er administrerende direktør i Saint-Gobain Distribution Denmark, er heller ikke i tvivl om, at den afgående direktør har haft en meget stor betydning for Ølands succes.

- Han har ikke blot præsteret vækst og rekordregnskaber, selv i kriseårene, men også opbygget en stærk kultur med meget engagerede og kreative medarbejdere, siger Jesper Faurholt.

Carsten Madsen, kom til Øland i 1994 og har som salgsdirektør kørt et meget tæt parløb med Johnny Øland gennem årene. Det er derfor en erfaren leder med stor indsigt i branchen, der overtager ledelsen af den succesfulde virksomhed.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078