23948sdkhjf

Ambercon: Ikke tilfredse før vi har overskud

Direktør Martin Bloch er optimist, selv om den nordjyske betonelementproducent har underskud for tredje regnskabsår i træk.
Ej heller regnskabsåret 2014/15 kom til at markere et positivt vendepunkt for Ambercon.

Den nordjyske betonelementproducent kom således ud af perioden fra maj 2014 til april 2015 med et negativt resultat efter skat på 8,5 mio. kr., hvilket dog er en forbedring af underskuddet på 13,4 mio. kr. i det foregående regnskabsår.

- På bundlinjen oplever vi fremgang i den forstand, at vi har reduceret underskuddet. Men det er trods alt stadig et underskud, siger direktør Martin Bloch, som har bestredet posten siden august siden år.

Skåret ind til benet
Han forklarer det negative resultat som et udslag af to primære årsager. Den ene er, at Ambercon har været ramt af forsinkelse på et stort projekt. Den anden er, at Støvring-virksomheden har gennemgået en turnaroundproces, som i sagens natur har kostet penge.

Nu er Ambercon-direktøren klar til at se fremad.

- Vi har nedskaleret forretningen og skåret ind til benet, men vi står også foran et vækstscenarie, hvor vi er klar til at vokse igen. Det vigtigste er bare, at fokus nu er rettet mod lønsom og organisk vækst.

Bekymrende med mindre offentligt byggeri
Så vidt altså de interne tiltag hos Ambercon. Noget andet er det marked, virksomheden opererer i. Licitationen – Byggeriets Dagblad bragte tidligere på ugen en brancheanalyse, som viste, at både aktiviteten og indtjeningen er på vej op hos betonelementproducenterne.

Martin Bloch deler optimismen, selv om regeringens bebudede stop for offentlige investeringer virker som en mørk plet på den lyse horisont.

Læs brancheanalysen: Betonelementer er atter penge værd

- Selvfølgelig er det bekymrende, når det offentlige skruer ned for investeringerne. Men der er allerede sat gang i en masse aktiviteter, som fortsætter, og så er det selvfølgelig vores håb, at vi kommer til at se en øget aktivitet inden for både det private byggeri og erhvervsbyggeri, som kan kompensere for det fald, der måtte være i de offentlige investeringer, siger Ambercon-direktøren.

I første omgang handler det dog om at tjene flere penge på projekterne, så de sidste års negative resultater forvandles til underskud. Om det sker allerede i indeværende regnskabsår, ønsker Martin Bloch dog ikke at gætte på.

- Det vil jeg ikke sige noget om. Jeg kan kun sige, at vi først er tilfredse, når vi har sorte tal på bundlinjen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094