23948sdkhjf

Skarpe hjerner skal forny byggebranchen

NCC er blandt initiativtagerne til et nyt akademi, hvor unge talenter fra skal arbejde med at forstå og reducere byggebranchens ressourceforbrug.
Byggebranchen skal tænke produktion og materialer på nye måder. Der skal produceres mindre affald, og flere materialer og bygninger skal genanvendes i en cirkulær værdikæde, så mindst muligt går til spilde.

Et såkaldt vinterakademi om cirkulær økonomi skal give den næste generation af professionelle i byggebranchen et kompetence- og vidensløft. Målet er at udvikle nye veje til, hvordan byggeriet kan blive både klimamæssigt bæredygtigt og en kommerciel succes.

- Det er afgørende, at vi i byggebranchen sætter skub i en udvikling, hvor væksten i samfundet sker med afsæt i større grad af genanvendelse. Ingen faggruppe kan klare den udfordring alene, og derfor er Vinterakademiet et kærkomment tiltag, siger Martin Manthorpe, direktør for strategi og forretningsudvikling i NCC.

Vinterakademiet bygger på et partnerskab mellem NCC, Danmarks grønne tænketank Concito og Center for Bygningsbevaring. Der er tale om et seks dage langt forløb, og programmet byder på oplæg, debat og casecompetition.

- Det er helt afgørende for klimaudfordringen, at vi får fat i de unge. Og med Vinterakademiet sikrer vi, at fremtidens professionelle inden for byggeri og byudvikling er faglig klædt på til at skubbe fremtidens byggeri i en mere ressourceeffektiv og klimavenlig retning, siger Christian Ibsen, direktør i Concito.

Det første Vinterakademi blev afholdt i marts 2015 med unge talenter fra 20 studieretninger fra blandt andre KU, RUC, DTU, KADK og CBS. I 2016 afholdes Vinterakademiet i Bygningskulturens Hus i København fra den 7. til den 11. marts.

Vinterakademiet bliver finansieret af Grundejernes Investeringsfond (GI). Deltagere kan ansøge om en plads fra 1. december. Ansøgningsfrist er 1. februar.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.156