23948sdkhjf

Nyt koncept for billige boliger i storbyen

Tre almene boligorganisationer vil sikre boliger i København, som flere har råd til.
AAB, Lejerbo og FSB har givet hinanden og kommunen håndslag på at udvikle en helt ny og fleksibel type almene boliger, der imødekommer behovet for en bolig i storbyen til en overkommelig pris for både familier, ældre og unge.

Boligerne organiseres omkring en såkaldt ’smart zone’, hvor alle boligens installationer er placeret. Ud fra denne ’smart zone’ kan der etableres værelser og boligarealer, så boligen både kan designes til en ungdomsbolig, ældrebolig eller danne rammerne om en bolig for en hel familie.

- Hovedidéen med den nye boligform er at skabe en kompakt boligform, der sparer på kvadratmeterne for dermed at holde prisen på et niveau, så alle får mulighed for at finde sig tilrette i København, siger adm. direktør Christian Høgsbro fra AAB.

Standardiserede principper
Konceptet bag den nye storbybolig er et modulsystem, der gør det muligt at indrette den enkelte bolig præcist efter brugeren. En familie har andre behov i deres bolig end en enlig ældre eller to unge studerende som er fundet sammen under samme tag. En familie prioriterer for eksempel ofte et større køkken, der også kan benyttes som spiseplads for alle, mens ældre kan lægge vægt på et soveværelse med direkte adgang til bad og toilet.

Boligerne kan indpasses på alle grundtyper i København og kan fleksibelt indgå i byudviklingsområder eller udnytte restarealer på en byggegrund. Konstruktionsprincippet og facadesystemet er fleksibelt, så byggeriet af de nye storbyboliger arkitektonisk kan tilpasses en hvilken som helst lokalplan, der måtte gælde for det pågældende sted i byen.

-Vi arbejder med helt standardiserede bygge- og konstruktionsprincipper, der sikrer en meget rationel opførelse af boligerne. Det er med til at holde både prisen og tidsforbruget nede på et minimum, siger Lejerbos administrerende direktør, Palle Adamsen.

Projektering på tre måneder
Det partnerskab, som de tre almene boligselskaber har indgået med Københavns Kommune, skal bidrage til, at kommunen når målsætningen om at etablere cirka 8.000 almene boliger frem mod 2025 for på den måde at skabe flere billigere boliger i København.

- Vi er nødt til at tænke kreativt og udnytte de byggeområder, der nu engang er i København, hvis vi skal skabe en fleksibel storbybolig, som almindelige mennesker kan betale, siger administrerende direktør Bjarne Larsson fra FSB.

Projekteringsfasen for den nye type bolig kan holdes på tre måneder, byggetiden vil også være kort og den forventede husleje bliver cirka 5.000 kroner om måneden for en bolig på 60 kvadratmeter.

Boligorganisationerne og kommunen skal nu gennem partnerskabsaftalerne aftale de konkrete elementer i det videre arbejde.

Læs mere om konceptet på aab.dk
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094