23948sdkhjf

Logik & Co. er årets bæredygtige frontløber

Entreprenørvirksomheden har modtaget prisen Det Bæredygtige Element, som uddeles for anden gang på Building Green-messens sidste dag
Foran fire andre nominerede fik byggevirksomheden Logik & Co. torsdag eftermiddag overrakt prisen Det Bæredygtige Element på Building Green messens store scene.

Det Bæredygtige Element tildeles firmaer, ildsjæle, produkter eller projekter, som fortjener anerkendelse for at have medvirket til at fremme bæredygtighed i byggeriet, inspireret branchen og været et eksempel til efterfølgelse, forklarer Signe Kongebro, partner i Henning Larsen Architects og formand for fagjuryen fra scenen.

Virksomheden, som tidligere har modtaget erhvervslivets ridderkors som rollemodel for byggebranchen, og som også sidste år var nomineret til bæredygtighedsprisen, er indstillet af Søren Meyer, udviklingschef i Grundejernes Investeringsfond.

- Jeg har indstillet dem, fordi jeg og synes, at de er et forbillede for hele branchen, siger han til Licitationen - Byggeriets Dagblad og fremhæver, at det er værd at bemærke, at virksomheden selv ved ikke-tænkte bæredygtige projekter får bæredygtighedstankegangen med i valget af materialer, og at de ligeledes har fokus på den sociale bæredygtighed.

- Det er en supercool virksomhed, som virkelig fortjener prisen på alle leder og kanter, siger han og roser desuden virksomhedens daglige leder, Balder Johansen for hans ildsjælhed og virksomheden for at køre med økonomisk demokrati, hvor alle får samme løn.

Flerstreget bæredygtighed
Det flerstregede bæredygtighedsfokus ligger netop til grund for, at virksomheden nu kan kalde sig vinder af prisen Det Bæredygtige Element 2015, uddyber Signe Kongebro.

- Den overordnede indstilling på at gøre en forskel. Det, at de formår at løse flere problemstillinger på én gang. At de både har fokus på det miljømæssige og det sociale, og at de formår at suge viden op. Det er årsagen til, at de vinder prisen”, siger hun.

Hos Logik & co. er man stolte over og glade for at vinde prisen, som virksomheden har glædet sig hele ugen til at få overrakt.

- Det er den slags luft, man flyver på, lyder det fra Balder Johansen fra scenen.

Over for Licitationen - Byggeriets Dagblad uddyber han, at man ikke skal forfalde til at tro, at man med priser kan læne sig tilbage - men det hjælper til at blive husket og er en stor fordel internt, når det bliver ”ekstra slidsomt”, forklarer han.

Han erkender, at han er ”meget rørt” over indstillingsordene fra Søren Meyer og over, at virksomheden i sidste ende er løbet med prisen.

- Det kan godt være, at vi ser hårde ud udenpå, men det er svært at blive andet end lidt rørt og selvfølgelig stolt, når man får sådan en pris, siger han. Læs også Arkbyg side 9

De nominerede
Ud over Logik & Co. var der fire nominerede til Det Bæredygtige Element ud af et samlet ansøgerfelt på 25 indstillinger. Det gælder:
projektet Green Footprints Park, der som delelement i Green Solution House på Bornholm demonstrerer løsninger inden for genbrug og klimasikring
virksomheden TagTomat, som med fokus på social bæredygtighed og økologi skaber grønne oaser for fællesskab i byens rum
projektet Den Grønne Friskole, der sætter bæredygtige materialer og processer samt minimalt energiforbrug og social bæredygtighed i centrum
de diffusionsåbne konstruktioner i det Åndbare Hus, der sikrer overholdelse af bygningsreglementets tæthedskrav samtidig med, at huset kan ånde. Dermed reduceres behovet for energi til mekanisk ventilation

Det Bæredygtige Element er stiftet af Building Green og innovationsnetværket InnoBYG i 2014. Årets pris blev kåret af en fagjury bestående af formand Signe Kongebro fra Henning Larsen Architects, stadsarkitekt Tina Saaby Madsen fra Københavns Kommune, formand i tænketanken Urban Niels Bjørn, seniorforsker og Ph.D. Harpa Birgisdottir fra Statens Byggeforskningsinstitut, strategisk projektchef Lone Feifer fra Velux Group samt netværksleder Kasper Lynge Jensen fra InnoBYG.


Se stemningsvideo fra Building Green her:

Artiklen er en del af temaet CSR.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094