23948sdkhjf

Aalborg bygger 30.000 m² til psykiatrien

En bevilling på 18 millioner kroner sætter projektet i gang. Friis & Moltke er valgt som rådgiver.
Dele af psykiatrien på Mølleparkvej nær centrum flytter i 2020 til det nye universitetshospital i Aalborg Øst.

Regionsrådet i Region Nordjylland har netop godkendt en bevilling på 18 mio. kr. til at sætte projektet i gang og forventer at indgå kontrakt med Friis & Moltke efter udløb af den obligatoriske ’stand still’-periode.

Arkitektfirmaet får dermed til opgave som totalrådgiver at stå for at udarbejde projektforslaget til den 12.000 kvadratmeter store første etape, der er budgetteret til cirka 250 mio. kr.

Det samlede byggeri får et areal på 30.000 kvadratmeter og vil foregå i tre etaper.

- Det er rigtig dejligt, at vi nu kan komme i gang med også at bygge nye rammer til Psykiatrien, og at det bliver i tilknytning til det nye universitetshospital. Det giver den fordel, at vores hospitaler kan drage fordel af naboskabet både i forhold til patientbehandling og i forhold til at dele faciliteter, siger regionsrådsformand Ulla Astman.

Når byggeriets første etape er afsluttet i 2020 er det blandt andet den psykiatriske skadestue, retspsykiatrisk afdeling, de intensive afdelinger og nogle af ambulatorierne, som flytter ind. I byggeriet indgår også et forhalsområde med sammenhæng til Nyt Aalborg Universitetshospital samt tunnelforbindelse, terapi, motions- og gymnastikhal.

-Det er planen, at Psykiatrien skal have et modtage- og sengeafsnit i tilknytning til akutmodtagelsen på universitetshospitalet, og at faciliteter som for eksempel køkken, forsyningsbygninger og portørcentral skal være fælles, for de to hospitaler, fortæller Ulla Astman.

Etape to omfatter cirka 13.000 kvadratmeter til sengeafsnit, ambulatorier, forhalsarealer, tunnelforbindelse og kælderareal med teknik. Etape tre omfatter de nuværende bygninger på Brandevej i Aalborg Øst cirka 5.000 kvadratmeter.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094