23948sdkhjf

Endnu et skridt på vejen mod Vores By

Nu er Carlsbergs bidrag til ny lokalplan for Carlsberggrunden afleveret til Københavns Kommune. Her begynder den politiske behandling af planen, som fra juli til september kommer i offentlig høring. Fra i morgen kan lokalplanforslaget downloades fra Københavns Kommunes hjemmeside.
Oplægget til politikerne er, at den 33 ha store grund kommer til at rumme en ny, tæt bydel med mange kulturelle aktiviteter, som får til huse i de tidligere produktionsbygninger.

Carlsberg bliver det første større område i Danmark, hvor alle nye huse opføres som lavenergibebyggelse. Det skal være med til at sikre, at Carlsberg bliver en bæredygtig bydel, og at målsætningen om CO2-neutralitet opnås.

I alt bygges der 600.000 m2 i den nye bydel, der fordeler sig på 45 pct. til boliger, 45 pct. til erhverv og butikker og 10 pct. til kultur, idræt, institutioner og lignende. Der kommer ca. 3.000 boliger, der skal variere i størrelse, ejerform og udformning, så der bliver boliger, der passer til alle alders- og indtægtsgrupper. For at sikre diversitet vil Carlsberg bygge 300 billigboliger efter den model, der anvendes i Københavns Kommune.

De to gamle bryggeres haver åbnes for offentligheden og der anlægges derudover tre grønne byhaver. Masser af træer i 25 større og mindre byrum og langs gaderne skal sikre, at Carlsberg bliver en grøn by.

Der bliver i alt ni slanke tårnhuse, hvoraf det højeste bliver 120 meter. Tårnene skal markere byens pladser og bygge videre på billedet af siloerne på bakken, sådan at fremtidens Carlsberg får en markant og genkendelig profil i det københavnske bybillede.

Mange af Carlsbergs historiske bygninger, herunder naturligvis Elefantporten, bevares. I alt vil over 10 pct. af den fremtidige bygningsmasse være bevarede bygninger med reference til bryggeriets 160 år lange historie på Valby Bakke.

Virksomheden Carlsberg bliver på området bl.a. med besøgscenter, museum, forskningscenter, Husbryggeriet Jacobsen, ligesom Carlsberg hovedkontor fortsat vil være på området.

Arkitekt Christian Cold fra tegnestuen Entasis:

- Efter et års intensiv bearbejdning af vores vinderforslag, "Vores Rum", fremlægger vi nu en konkret plan, som ikke bare viderefører vores intentioner, men som har løftet forslaget til et endnu bedre projekt. Jeg vil gerne rose Københavns Kommune og Carlsberg Ejendomme for et tæt og positivt samarbejde.

Direktør for Carlsberg Ejendomme, Lars Holten Petersen glæder sig over planen for udviklingen af Carlsberggrunden:

- Vi har med det forslag, der nu lægges frem til politisk behandling, sat en helt ny standard for byudvikling i København både med hensyn til proces og produkt. Personligt synes jeg, at alle involverede har skabt et fantastisk projekt. Specielt vil jeg takke naboer, lokalråd og de mange andre direkte berørte interessenter for den konstruktive dialog, der har præget samarbejdet. Det har betydet meget for os, og vi ser frem til at fortsætte dialogen i arbejdet med at skabe en ny by, der positionerer København som en dynamisk metropol, og byder på kvalitet og nye muligheder for borgerne.

Første spadestik til den kommende bydel forventes at blive taget i foråret 2009. Det vil ske i det område af Carlsberg, som ligger i umiddelbar nærhed af Elefantporten.

Kilde: Carlsberg Ejendomme - Vores By

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11