23948sdkhjf

NCC tjener mere i Danmark

Trods lavere omsætning steg indtjeningen i årets tredje kvartal.
Med et driftsresultat på 109 millioner kroner og en overskudsgrad på 7,6 procent kom NCC’s danske forretning resultatmæssigt flot ud af årets tredje kvartal.

- Regnskabet er udtryk for høj aktivitet i alle dele af forretningen, siger administrerende direktør Klaus Kaae i en kommentar til regnskabet.

Den høje aktivitet på byggepladser og veje betyder, at staben er øget med 120, så NCC nu beskæftiger 2.169 medarbejdere i Danmark.

Omsætningen i kvartalet nåede 1.438 millioner kroner, og det er 352 millioner kroner mindre end i samme periode sidste år. Samtidig er ordreindgangen næsten en milliard kroner lavere end i tredje kvartal i fjor.

År til dato ligger både omsætningen, og ikke mindst resultatet, højere end sidste år, mens ordrebeholdningen mangler godt 700 millioner for at være på samme niveau som for et år siden.

1.500 boliger under opførelse
I NCC Construction steg omsætningen i tredje kvartal med 5 procent, og år til dato ligger selskabet 13 procent foran sidste år.

Ordreindgangen er faldet med knap 180 millioner kroner. Ifølge Klaus Kaae hænger det blandt andet sammen med, at flere, store vundne ordrer er længere tid under udvikling, før de kommer i ordrebøgerne.

- Vi har i dette kvartal haft fokus på at producere de mange ordrer, vi har fået ind, og aflevere projekterne til tiden til vores kunder. 220 nye boliger er afleveret i år og andre 1500 er under opførelse. Det gør os til en af Danmarks store boligbyggere og vi er stolte over at give et så markant bidrag til skabelsen af nye bo-områder i og omkring byerne, siger han.

Vil skabe uafhængigt selskab for boligudvikling
I september offentliggjorde NCC, at koncernen frem mod 2020 vil arbejde på en ny strategi, der blandt andet betyder, at NCC Construction Danmark ophører med at eksistere fra årsskiftet. De fire eksisterende landsbaserede byggeenheder deles i to nordiske forretningsområder; NCC Infrastructure og NCC Building.

Som led i den nye strategi fik NCC’s ledelse til opgave at analysere mulighederne for at skabe et uafhængigt boligudviklingsselskab baseret på det nuværende NCC Bolig. Denne analyse er nu afsluttet:

- Bestyrelsen er af den opfattelse, at en udskillelse af NCC vil skabe mere værdi for aktionærerne og har besluttet at starte forberedelserne til en udskillelse af NCC Bolig i henhold til Lex Asea-reglerne. Målet er at informere yderligere om dette i løbet af vores Capital Markets Day den 26. november, skriver NCC i sin kvartalsrapport.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.128