23948sdkhjf

Top 10: Ny bydel til tusindvis af københavnere

Bella Center har stukket spaden i jorden til de første boliger til det nye Bellakvarter. Læs mere om projektet og få overblikket over de største igangsatte byggerier i oktober.
I samarbejde med Byggefakta sætter Building Supply fokus på landets største byggeprojekter. I dag præsenterer vi de 10 største igangsatte byggerier i oktober med særligt fokus på Københavns nye bydel ved Bella Center.

Bella Kvarter - Byggefelt 10: Townhouses

Projekttype: Nybyggeri
Areal: 14.000 m²
Budget: 200 mio. kr. (estimeret)
Bygherre: BC Hospitality Group A/S
Udviklingsrådgiver: Tetris A/S
Arkitekt: Vilhelm Lauritzen A/S
Landskabsarkitekt: Cobe A/S, Vilhelm Lauritzen A/S
Ingeniør: Alectia A/S
Totalentreprenør: HHM A/S
Stadie: Fundament støbes
Byggeperiode: Oktober 2015-december 2017
Adresse: Center Boulevard 5, 2300 København S
Med Cobe og Vilhelm Lauritzen som arkitekter lancerede Solstra Capital og BC Hospitality Group i starten af 2014 en storstilet udviklingsplan for området omkring Bella Center med boliger og kontorejendomme for op mod syv milliarder kroner.

Hele projektet er opdelt syv delområder, og hensigten er at skabe en moderne udgave af Københavns brokvarterer – tæt på byen og tæt på Amagers natur.

- Det bliver ikke ligesom det, du ser i resten af Ørestaden. Vi opfører en masse små, individuelle bygninger, der hænger sammen på forskellig vis, på samme måde som du kan opleve det i et af brokvartererne i København, fortæller Oscar Crohn fra Solstra Capital til Building Supply.

Helt færdige i løbet af 6-7 år
I sidste måned gik spaden i jorden til de to første byggerier, og i løbet af de kommende år opføres i alt 175.000 kvadratmeter bolig og 130.000 kvadratmeter erhverv.

- Vi er gået i gang med de første 20.000 kvadratmeter, og der kommer hurtigt yderligere 15-20.000 kvadratmeter til. Vi opererer med en byggekadence, som gør, at vi vil være færdige med hele projektet i løbet af 6-7 år, fortæller Oscar Crohn.

Det største af de to igangværende byggerier omfatter 122 rækkehuse, såkaldte ’townhouses’ i tre etager. Husene opføres af HHM i samarbejde med Cobe, Vilhelm Lauritzen, Tetris og Alectia i to etaper og forventes afsluttet med udgangen af 2017.

Boligernes areal bliver 115-124 kvadratmeter, og byggeriets samlede areal bliver cirka 14.000 kvadratmeter. Energimæssigt skal bygningerne leve op til kravene i BR2020. Ligeledes etableres lokal afledning af regnvand (LAR) – dels via grønne tage, dels via forsinkelsesbassin og en kanal, der afleder regnvand til Fælleden. Kanalen fungerer ligeledes som en naturlig afgrænsning til Bella Center.

Det andet igangværende byggeri omfatter 45 lejligheder og opføres af Jönsson Entreprise i samarbejde med Cobe og Alectia. Herudover forventes det, at FB Gruppen i løbet af første kvartal 2016 vil gå i gang med at bygge 126 almene lejeboliger.

Artiklen er en del af temaet De største byggerier.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11