23948sdkhjf

It holder styr på lastbilerne

It-logistiksystem holder styr på de flere hundrede lastbiler, der hver uge bringer byggematerialer til Det Nye Universitetshospital i Aarhus
Det, der lige nu kan betegnes som Danmarks største byggeplads, skal i 2019 stå færdig som et hospitalsbyggeri på 250.000 kvadratmeter, omgivet af en hospitalsby på størrelse med Ribe.

Det skriver Børsen.

Byggeriet omfatter 2,5 km ny ringvej, ca. 5700 parkeringspladser, og det kræver ca. 1300 byggeriarbejdere, der alle er i gang samtidigt. Der kører gerne 200 lastbiler ind og ud af byggepladsen, hvor byggeriet vokser med 1000 – 1500 kvadratmeter pr. måned.

FM Bygningsdrift vandt licitationen om at holde styr på logistikken, og trumfen er et webbaseret logistikværktøj, som FM Bygningdrifts projektleder for logistik, Casper Linneberg, er ansvarlig for.

De mange ind- og udgående chauffører kan i princippet fare vild på tre kilometer byggepladsveje, hvor der er fordelt 18 aflæsningspladser, og logistiksystemet må ikke forstyrre fremdriften på byggepladsen. Derfor er det stor opgave for logistikhåndteringen at sørge for, at alle må komme ind, og ikke bare sendes hjem igen, fordi de ikke har reserveret en aflæsningsplads.

Casper Linneberg og hans firma er i gang med at udvikle en app, der kan anvendes både til tablet og smartphones, for at effektivisere processen og få flere leverandører med.

- Vi har mange herude, der gerne vil have en hasteleverance på et bestemt tidspunkt på et bestemt sted – på en bestemt aflæsningsplads. Når formanden går dernede, er der langt for ham op til computeren. Den kan han så have i lommen i stedet, siger Casper Linneberg til Børsen.

Kilde: Børsen

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094