23948sdkhjf

Fodboldstadion bliver 10 millioner dyrere

De sidste forhindringer er ryddet af vejen, og byggeriet af det nye Silkeborg Stadion til 130 millioner kroner kan dermed gå i gang.
På torsdag sparker borgmester Steen Vindum og købmand Lars Larsen byggeriet af Silkeborgs nye stadion, Jysk Park i gang.

På trods af, at den samlede byggepris bliver cirka 10 mio. kr. højere end oprindeligt beregnet, kan spaden nu stikkes i jorden. Det skyldes blandt andet en forhøjelse fra Lars Larsen af navnesponsoratet til det nye stadion.

Forhøjelsen er på 5 mio. kr., således at købmandens samlede sponsorat for navnerettighederne i de næste 20 år lyder på 15 mio. kr.

- Jysk og jeg selv er stolte over at være en del af dette fantastiske stadion, som vil blive Silkeborgs nye vartegn, siger Lars Larsen.

Der mangler dog fortsat 3-4 mio. kr. for at have hentet hele beløbet på cirka 130 mio. kr.

- Men det håndterer vi i byggefasen, idet der jo stadig er en række sponsorater at sælge i tilknytning til Jysk Park, siger adm. direktør Kent Madsen fra Silkeborg IF Invest A/S, der garanterer, at Silkeborgs nye stadion er fuldt finansieret, når det står færdigt i 2017.

Har arbejdet på højtryk
Jysk Park er finansieret ved, at Silkeborg IF Invest stiller med 70 mio. kr., mens Silkeborg Kommune betaler de resterende godt 60 mio. kr.

I Silkeborg IF Invest er der arbejdet på højtryk for at få den sidste del af finansieringen på plads samtidig med, at der er opnået de nødvendige besparelser, der gør en realisering af stadionprojektet mulig.

- Det er Lars Larsens forhøjelse af navnesponsoratet, der har banet det sidste stykke af vejen. Det er et meget tydeligt signal, der markerer, at klubben, erhvervslivet og kommunen står sammen om at skabe landets mest moderne stadion. Personligt er jeg utroligt glad for den løsning, vi tager første spark til på torsdag, siger Kent Madsen.

Det er beslutningen om at etablere en kunstgræsbane i stedet for almindeligt græs kombineret med en stigning i byggepriserne, der har forøget de samlede anlægsomkostninger. Det har derfor været nødvendigt at gennemføre nogle ændringer i det oprindelige projekt for at opnå besparelser.

Kent Madsen understreger dog, at de besparelser, der er foretaget, ikke gør projektet dårligere.

Skaber plads til boliger
Byggeriet af det nye stadion frigør samtidig den nuværende stadiongrund i den sydlige del af Silkeborg, og det ser borgmester Steen Vindum store perspektiver i:

- Vi er allerede i gang med at opføre et nyt plejecenter, og der bliver plads til mange boliger og grønne områder i et meget attraktivt område af byen. Byrådets beslutning skaber derfor både vækst, udvikling og mange nye arbejdspladser, siger Steen Vindum.

Første spark til byggeriet af Jysk Park tages på Søholt torsdag den 19. november klokken 15.30.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093