23948sdkhjf

Fire måneders konflikt gav pote

Det polske byggefirma Przyjazne Domy var en hård nød at knække, men efter fire måneders konflikt er virksomhedens nu gået med til at tegne en dansk overenskomst.
Byggefagene i Nordsjælland har haft succes med en konflikt mod det polsk firma Przyjazne Domy.

- De udenlandske firmaer er generelt ligeglade med vores krav. De kommer først til forhandlingsbordet, når det begynder at gøre ondt. Og det gør det, når arbejdet går i stå, når andre håndværksgrupper bliver en del af konflikten og der ikke kan laves for eksempel VVS- og el-arbejde. Og så gør det naturligvis også ondt, hvis bygherrerne vælger de udenlandske firmaer fra, fordi de ikke vil have bøvl og røde faner i baghaven, siger Mogens Larsen, faglig sekretær hos Træ-Industri-Byg i Nordsjælland.

Overenskomsten, som Przyjazne Domy nu er gået med til at tegne, medfører, at de polske arbejderes timeløn fordobles samtidig med at de bliver medlem af TIB. Przyjazne Domy skal endvidere fremsende dokumentation til TIB om, at der afregnes i overensstemmelse med overenskomsten.

Direktør Tomasz Jankowiak for Przyjazne Domy siger, at han til sidst gik med til en overenskomst, fordi det blev for besværligt uden.

Mens der er lavet aftale med Przyjazna Domy, er det endnu ikke lykkedes at få overenskomst med det danske firma MG Huse Aps, som det polske firma samarbejder med. Derfor fortsætter konflikten mod MG Huse, som ifølge Mogens Larsen dog tilsyneladende ikke selv har ansatte.

Kilde: 3F

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.131