23948sdkhjf

Byggebranchen vil skabe grøn innovation

50 virksomheder og organisationer på tværs af byggeriets værdikæde investerer over 7.000 timer i innovationsprojektet ”Sustainable Build”.
Innovationsprojektet Sustainable Build er et samarbejde mellem Industriens Fond og Dansk Arkitektur Center – et toårigt forløb, der sigter mod at skabe vækst inden for bæredygtigt byggeri.

Første markante milepæl blev nået onsdag med arrangementet ”Build Up”, hvor parterne mødtes for at kortlægge, hvilke udfordringer der skal løses.

- Det er afgørende for vores branche med handlingsorienterede partnerskaber, hvor vi går sammen om at videreudvikle den bølge af innovation som ikke mindst digitaliseringen i øjeblikket driver, siger strategidirektør Martin Manthorpe fra NCC, som er blandt deltagerne.

Fælles slagkraft giver langt større effekt
Men Build Up er kun første skridt. På baggrund heraf skal der nemlig udvikles en innovationsudfordring – et ”Call for innovators” – som offentliggøres på Sustainable Build Summit den 20. januar, hvor 150 nøgleaktører fra byggeriet er samlet. Konkret er målsætningen for Sustainable Build at hjælpe mindst ti innovatører hvert år.

- Markedet for bæredygtigt byggeri og bæredygtige byggematerialer er i hastig vækst. Branchens aktører er meget afhængige af hinanden, da materialer så at sige skal hænge sammen. De kan derfor også have svært ved at skabe innovation alene. Netop derfor er målsætningen med Sustainable Build at samle branchens aktører på tværs af fagligheder for at øge innovationen, videndelingen og væksten på tværs af byggebranchen, siger adm. direktør Mads Lebech fra Industriens Fond om baggrunden for initiativet.

Virksomheden Leaderlab, som har været med til at tilrettelægge projektforløbet til byggebranchen, har gode erfaringer med netop den slags innovationsprocesser:

- Sustainable Build adskiller sig fra andre innovations- og bæredygtighedsinitiativer gennem en afprøvet og fokuseret innovationsproces. Ved at samle hele værdikæden i byggeriet og de omkringliggende aktører som investorer, lovgivere og uddannelsesinstitutioner, opnår vi gennem fælles slagkraft en langt større effekt. Det glæder mig særligt at se den store opbakning fra industrien, siger Sofus Midtgaard, managing partner i Leaderlab.

Sustainable Build er et samarbejde mellem Industriens Fond, Dansk Arkitektur Center og Grøn Omstillingsfond og er udviklet i samarbejde med Leaderlab. Sustainable Build realiseres i partnerskab med NCC, Region Midt, PensionDanmark, Henning Larsen Arkitekter, DanSolar,Tarkett, Flügger, Kebony, Outrup Vinduer, Frøslev Træ, Rheinzink, Junckers, Eurotag, Wienerberger, Xella, The Architecture Project, Lendager Arkitekter, GenieBelt, Kalk, Connovate, Green Building Council, abeo, AY Arcgency, bips, Vugge til Vugge, Advanced Nonwoven, Dakofa og Eksportrådet.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094