23948sdkhjf

Gamle Mursten udvider i Svendborg

Lancering af nyt ’gør-det-selv’-vægsystem medfører udvidelse med ny hal på 1.000 kvadratmeter.
Fredag i denne uge slår Gamle Mursten dørene op for en ny fabrikshal på Islandsvej i Svendborg, et stenkast fra den eksisterende fabrik på Skotlandsvej.

Baggrunden for udvidelsen er lanceringen af et nyt produkt, som har været undervejs i et par år.

- I starten af 2014 kunne vi fortælle, at vi var på vej med et nyt produkt. Og nu er vi der!, siger direktør Claus Juul Nielsen.

Hallen er 1.000 kvadratmeter og skal udelukkende bruges til produktion af det nye ’gør-det-selv’-vægsystem, der består af plader med murstensskaller.

Ifølge Claus Juul Nielsen kan produktet både bruges indendørs som interiørløsning og udendørs i facader til nybyggeri eller som efterisolering af eksisterende facader i forbindelse med energirenovering. Han har store forventninger til lanceringen:

- Med vores nye vægsystemer forventer vi at kunne bringe murstensvæggen ind i huset igen, efter den i mange år har måttet vige pladsen for de hvide vægge, siger Gamle Mursten-direktøren.

Bedre udnyttelse af råvarerne
Gamle Mursten har gennem de sidste 12 år renset mursten ved hjælp af vibrationsteknologi. Udviklingen af det nye vægsystem har taget afsæt i en undersøgelse af, hvordan man i højere grad kan udnytte kasserede mursten.

De mursten, som ikke kan sælges én til én, fordi murstenen mangler et hjørne eller andet, skæres til murstensskaller og bruges i det nye vægsystem. På den måde udnytter Gamle Mursten sine råvarer bedre og kan nå en udnyttelsesgrad på op til 80 procent.

Projektet har været støttet af Miljøstyrelsen, og Gamle Mursten har undervejs samarbejdet med isoleringsgiganten Rockwool og robotfirmaet Kjærgaard om henholdsvis produkt- og teknologiudvikling.

Det færdige system består af murstensskaller, der er præmonteret på plader i størrelsen 40x60 cm. Pladerne består af rockwool, gips, eller kork og kan skrues op på en eksisterende facade eller anvendes som skillevæg.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141