23948sdkhjf

Byggeaktører vil genbruge flere mursten

Egernsund Wienerberger indgår samarbejde med Gamle Mursten om øget genbrug 

Mange mursten knuses i dag frem for at blive genbrugt direkte. Men det ønsker et samarbejde mellem Egernsund Wienerberger og Gamle Mursten at være med til at lave om på. 

Teglværket oplever en stigende interesse for netop genbrugte og bæredygtige materialer til byggeriet, og de har løbende været i dialog med og fulgt Gamle Murstens rejse.

Gamle Mursten anvender en renseteknologi, som gør, at mursten kan genbruges som et upcyclet byggemateriale.

For Peter Høffner Thomsen, der er kommerciel direktør hos Egernsund Wienerberger, handler samarbejdet ikke udelukkende om at imødekomme kundernes stigende efterspørgsel men lige så meget om at bidrage til en cirkulær fremtid for byggebranchen:

- Vi er meget tilfredse med samarbejdet, og jeg ser det som et helt naturligt skridt på vores bæredygtighedsrejse, som rummer et veldefineret mål om at reducere vores CO2 i produktionen af nye mursten, siger han i en pressemeddelelse.

Her lyder det, at Gamle Mursten har et mål om at håndtere 30 mio. tegl til genbrug om året. 

- Jeg ser det som vores fornemmeste opgave at være med til at opnå det mål, fortsætter Peter Høffner Thomsen. 

Ind i sortiment

Samarbejdet mellem de to virksomheder rummer desuden en finurlig detalje. Mange af de sten, Gamle Mursten indsamler, er nemlig sten, Egernsund Wienerbergers egne teglværker har produceret tilbage i årene fra cirka 1900-1970. 

Det betyder i praksis, at teglproducenten tager sine egne mursten tilbage, hvorefter de bliver renset og klargjort til nye byggeprojekter.

Om samarbejdet, lyder det fra Gamle Mursten:

- Det betyder meget for os, at vi i fællesskab kan fortælle kunder og samarbejdspartnere, at vi nu er klar til at sætte ekstra tryk på at indsamle og genbruge tegl og mursten. Det er et byggemateriale med en utroligt lang levetid, og det budskab kommer endnu længere ud med det her samarbejde, siger direktør Claus Juul Nielsen.

De gamle mursten indsamles på Ydby Teglværk og Bachmanns Teglværk, som begge er beliggende i Jylland.

De forædlede mursten lanceres i første omgang på projektbasis, men målet er, at de skal indgå som en del af det faste sortiment hos Egernsund Wienerberger, lyder det videre. 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094