23948sdkhjf

Landets første delautorisationer er nu udstedt

UCN i Aalborg har gennemfør eksaminer for 11 studerende, som bliver boliginstallatører i el.
Studerende hos UCN act2learn i Nordjylland har som de første i landet gennemført delautorisationseksamen inden for el i boliger.

Egentligt er det først nu, at man kan påbegynde sin delautorisationsuddannelse hos flere uddannelsesaktører i Danmark. Men i UCN’s efter- og videreuddannelsesafdeling er man allerede så langt, at 11 studerende som de første i Danmark har gennemført delautorisationseksamen. Flere af dem er efterfølgende blevet certificeret af Sikkerhedsstyrelsen.

De 11 studerende er alle i gang med den to-årige el-mesteruddannelse. Når de er færdige til januar, kan de søge om en fuld el-autorisation hos Sikkerhedsstyrelsen på lige vilkår med el-installatører.

Alligevel gav det god mening at tilbyde de kommende el-mestre mulighed for at få en delautorisation før. Det gælder blandt andre Torben Andersen, der driver sit eget firma TA El-Service. Her har delautorisationen gjort en afgørende forskel, da han mistede en medarbejder med fuld EL-autorisation.

- At jeg fik min delautorisation har betydet, at jeg fortsat kan lave boliginstallationer og dermed køre virksomheden videre, til jeg bliver el-mester til januar, siger Torben Andersen.

Gode erfaringer
For UCN act2learn har det første forløb også været med til at give værdifulde erfaringer med de nye delautorisationer.

Hos UCN act2learn har vi fået nogle erfaringer med indholdet og eksamen i delautorisation i el i boliger. Det gør, at vi kan tilbyde et endnu bedre forløb for fremtidige studerende, når vi starter hold i el samt vand og afløb i det nye år, siger uddannelseskonsulent Dennis Lindkvist Nørbjerg, UCN act2learn.

Dermed bliver det muligt for håndværkere med relevant erhvervsfaglig baggrund at starte op på delautorisationsgivende uddannelse inden for netop el samt vand og afløb i boliger i Aalborg.

Uddannelserne henvender sig eksempelvis til elektrikere, smede, VVS’ere eller fagfolk med en anden relevant erhvervsuddannelse. Det kunne være teknisk personale i boligforeninger, hospitaler eller private virksomheder, hvor det er en fordel med autorisation til et afgrænset område inden for el- og VVS-opgaver.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094