23948sdkhjf

Fusionsbyggeri til moderne fællesskaber

Hvem havde drømt om at kedelige erhvervsbygninger kunne omdannes til 26 moderne og luksuriøse andelslejligheder? Og at samme lejligheder kunne blive en skønsom blanding af boliger til flere generationer? Det er en realitet i Korsør, hvor arkitekt- og ingeniørfirmaet LKS Byg og bygherren Dupont og Juul A/S har skabt det nye fusionsbyggeri med køkkener fra Tvis.
Fusionsbyggeri er måske nok en ny betegnelse, men det er et fusionskøkken ikke – slet ikke hos Tvis Køkkener. Fra den lille vestjyske by leveres tusindvis af moderne køkkener til kvalitets-bevidste danskere, der ønsker at afprøve nyt køkkendesign, nye madfusioner og måske også nye måder at leve livet på.

Faktisk var dette også tanken bag byggeriet i Korsør. Et stigende antal danskere ønsker nemlig at afprøve nye boligformer, hvor der både er plads til det individuelle liv i egne rammer og samtidig det sociale fællesskab inden for fysisk rækkevidde. I fusionsbyggeriet blev dette til en atriumgård omkranset af fire længer, hvor alle beboere har adgang, og som bliver et uderum for fælles aktiviteter.

- Det handler om at involvere de hyperindividuelle beboere i et varieret forløb af oplevelser og tilbud – og her bliver atriumgården et vigtigt samlingspunkt til aktive udfoldelser. Jeg kunne godt forestille mig nogle mænd spille en omgang fodbold sammen og så bagefter vende tilbage til lejlighederne – så behøver man ikke køre til nærmeste fodboldstadion, fortæller Jan Dupont fra Dupont og Juul A/S.

Valget af Tvis Køkkener hænger nøje sammen med byggeriets øvrige kvalitetsmaterialer, hvor der fx er valgt glaseret tegltag udvendigt, italienske klinker indvendigt, gulve af thailandsk gummitræ og naturligvis moderne kvalitetskøkkener fra Tvis – alt sammen for at understrege
den eksklusive byggestil, hvilket distancerer byggeriet på Rønne Allé i Korsør fra andre danske andelsbyggerier.

- Det har været et særdeles spændende byggeprojekt at være med i for Tvis Køkkener, da selve byggestilen stillede store krav til materialer, design og funktionalitet. Jeg synes det er lykkedes at skabe et attraktivt og helstøbt byggeri i Korsør, som uden tvivl kan skabe holdbare rammer om beboernes liv langt ind i fremtiden, siger Anette Weber fra Tvis Køkkener i Roskilde.










Kilde: Tvis Køkkener

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078