23948sdkhjf

NRE Denmark skal bygge 120 lejligheder i Aarhus

I løbet af få uger rykker Ikast-entreprenøren ind i Latinerkvarteret. Projektet omfatter både nybyggeri og renovering.
Med NRE Denmark som totalentreprenør udvides Latinerkvarteret i Aarhus nu med 120 nye lejligheder samt en række mindre butikker og erhvervslokaler.

Det nye byggeri får navnet ”Latinergården” og omfatter 7.400 kvadratmeter nybyggeri på den gamle maskinmesterskole-grund og renovering af 1.900 kvadratmeter eksisterende boligareal.

Derudover opføres cirka 800 kvadratmeter mindre butikker og erhvervslokaler samt et parkeringsanlæg med 100 pladser.

- Et projekt som dette vil være med til at give Aarhus midtby et løft. Latinerkvarteret er et attraktivt område, og vi skaber et spændende bymiljø med nye boliger og butikker. Maskinmesterskolens gamle udtjente bygninger bliver erstattet med nyt og energirigtigt byggeri, og de gode bygninger på grunden bliver renoveret og omdannet til moderne lejligheder i forskellige størrelser, siger Jonas Olesen, der er ansvarlig for salg i NRE Denmark.

Byggeperiode på to år
Byggeriet ligger i karréen mellem Borggade og Paradisgade, hvor Aarhus Maskinmesterskole tidligere havde til huse. Rammerne er fastlagt i en lokalplan for området, som i oktober blev endeligt godkendt af byrådet i Aarhus Kommune.

Cubo Arkitekter har tegnet de oprindelige skitser til lokalplanen, mens Arkitema Architects har stået for den endelige udformning af byggeriet.

NRE Denmark forventer, at den samlede byggeperiode vil strække sig over en periode på godt to år. De huse, som skal renoveres, vil stå færdige lidt før nybyggeriet. Nedrivningen går i gang om kort tid, og nybyggeriet vil gå i gang inden nytår.

Bolig- og butiksprojektet er udviklet af Latins ApS ved Claes Remien og Peter Andersen. NRE Denmark har købt det samlede byggeprojekt i et joint venture med selskaberne Lars Bräuner Holding ApS og iværksætteren Allan Freivald.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.128