23948sdkhjf

Folk fra Heden kan også bygge højt

Midtconsult er rådgivende ingeniør på ”Uptown Nørrebro”, der skal huse 700 studerende på Ydre Nørrebro. Et projekt, der både giver udfordringer i højden og under jordoverfladen.
Selvom den jyske hede hører til den fladeste del af Danmark, er det ikke noget, der forhindrer folkene hos Herning-virksomheden Midtconsult i at tænke i højden.

Senest med Uptown Nørrebro-byggeriet, som Midtconsult laver i samarbejde med Arkitema og KPC for Danica Pension. Projektet består af et 100 meter højt tårn og seks punkthuse, og byggeriet stikker markant ud fra den eksisterende bygningsmasse i bydelen, som er Københavns tættest befolkede område.

Det er ifølge Midtconsults projektleder Jakob Langelund en opgave, der stiller krav til fagligheden.

- Det er altid ekstra udfordrende at skulle bygge i et beboet område, og det må Nørrebro jo siges at være. Der skal eksempelvis tages hensyn til de omkringliggende bygninger, når der skal nedrammes pæle, og i det konkrete projekt er der en banedæmning tæt ved, som er meget løs i sin opbygning. Det har betydet, at vi ikke har kunnet hamre spuns i, men i stedet har måttet støbe en sekantvæg. Det er den slags udfordringer, der gør et projekt spændende, fortæller han.

Uptown Nørrebros mest iøjnefaldende kendetegn bliver det 100 meter høje tårn, men ifølge Jakob Langelund er højden ikke den største udfordring:

- Der skal føres et metrorør under grunden, og det giver nogle udfordringer i relation til pælefunderingen. Vi skal tænke os ekstra godt om i forhold til dybde og belastning, og det har givet noget ekstra tid ved regnemaskinen. Men det jo også det, der er fascinerende ved sådan et projekt, siger Jakob Langelund.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093