23948sdkhjf

Idékonkurrence om ny arkitektskole skudt i gang

Bygningsstyrelsen og Arkitektskolen Aarhus har netop udskrevet en åben, international idékonkurrence om en ny arkitektskole på Godsbanearealerne i Aarhus.
Arkitektskolen i Aarhus forlader sine nuværende lokaler og flytter Godsbanearealerne i Aarhus. Her ventes en ny arkitektskole klar til indvielse i sommeren 2020.

Bygningsstyrelsen og Arkitektskolen Aarhus nu netop udskrevet en åben, international idékonkurrence om den nye arkitektskole. Deltagerne i konkurrencen skal ikke blot give deres bud på den kommende skole, men også de omkringliggende arealer. Fristen for indlevering af forslag er den 1. februar 2016.

Vinderne af idékonkurrencen går videre til den endelige projektkonkurrence, hvor de skal op mod tre prækvalificerede teams: BIG fra Danmark, Lacaton & Vassal fra Frankrig samt SANAA fra Japan.

Nysgerrighed i hele processen
Idékonkurrencen skal engagere hele branchen - både store arkitektfirmaer og nyuddannede arkitekter opfordres til at at deltage i idékonkurrencen.

- Det er ikke hver dag, der bliver bygget en arkitektskole fra bunden, og som en hyldest til arkitektfaget vil vi med idékonkurrencen benytte lejligheden til at få branchens bud på, hvordan skolens fysiske rammer kan gentænkes. Vores drøm er at få en skole, som sætter Danmark på verdenskortet og som demonstrerer, hvad arkitektfaget kan, udtaler rektor for Arkitektskolen Aarhus, Torben Nielsen, som fortsætter:

Læs også: A.P. Møller-millioner til ny arkitektskole

- Vi vil ikke på forhånd definere en lang række krav til byggeriet. Vi er nysgerrige og åbne over for nye måder at tænke skolen på og har derfor udarbejdet et åbent konkurrenceprogram med fokus på den gode idé.

Udvikling af Godsbanearealerne
Flytningen til Godsbanearealerne giver Arkitektskolen Aarhus mulighed for at sætte præg på udviklingen af bydelen. Aarhus Kommune har reserveret et areal til projektet, der er fire gange så stort, som arealet til den nye skole. Det inddrages i idékonkurrencen, så man får en samlet plan for, hvordan fremtidens arkitektskole bliver en integreret del af et nyt kreativt og dynamisk miljø med cafeer, boliger og andre kulturelle institutioner.

Ud over en lang indledende dialog med Bygningsstyrelsen og Arkitektskolen Aarhus har kommunen bidraget til konkurrenceprogrammet og vil fortsat indgå i dialogen om den nye skole og den videre udvikling af Godsbanearealerne. Erik Jespersen samt stadsarkitekt Stephen Willacy bliver desuden rådgivere for dommerkomiteen, når de tre vindere af idékonkurrencen skal udvælges.

Læs også: 100 spader i jorden til Danmarks første nyopførte arkitektskole

Idékonkurrencen er finansieret af Arkitektskolen Aarhus og Realdania.

Konkurrenceprogrammet og andet relevant materiale kan findes på hjemmesiden newaarch.dk.
Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Redaktionen anbefaler

Send til en kollega

0.219