23948sdkhjf

Silkeborg bortsanerede råddent træ på legepladser

Kommunen har gennemfør en millionrenovering af alle legepladser efter alvorlig ulykke sidste sommer.
Efter en ulykke i august sidste år har Silkeborg Kommune gennemført en omfattende renovering af sine 104 legepladser, skriver Midtjyllands Avis, lokalt dagblad for Silkeborg og omegn.

En fireårig pige, som legede i en hængekøje på Børnegården i Alderslyst ved Silkeborg, blev hårdt kvæstet og fik kraniebrud, da rn bærende telefonmastpæl knækkede og ramte hende hoved.

Læs også: Ny bydel med 600 boliger: - Vi gør det ikke som vi plejer, men vi gør det rigtigt

Den episode har fået kommunen til at gennemgå alle legestativer, gynger og lejehuse på skoler og i institutioner, og renoveringarbejdet har kostet mere end én million kroner.

Læs også: Skive-entreprenør vinder 1.5000 demensvenlige kvm

- Vi har haft seks mand på opgaven i de seneste tre måneder, og i disse dage tager vi rundt til et sidste tjek og giver en 'i-brugs-tagnings-tilladelse', inden legepladsen erklæres for 'åben', fortæller Poul Rey, sektionsleder for teknisk afdeling.

Det har hovedsaligt handlet om at skifte træ ud, som viste tegn på angreb af råddenskab. Fremover vil alle gyngestativer og klatrestativer og lignende være funderet på beton, så materialer af træ ikke er i kontakt med jord. Dermed mindsker man risikoen for nedbrydende råd.
Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.235