23948sdkhjf

OBH-ingeniører i spidsen for stort varehusbyggeri

IKEA har valgt OBH Rådg. Ingeniører A/S til at stå i spidsen for byggeriet af koncernens nye store varehus i Odense. OBH`s ingeniører fik opgaven i knivskarp konkurrence med nogle af branchens største ingeniørvirksomheder.
OBH Rådg. Ingeniører, der har afdelinger over hele landet, har stået bag andre store byggeprojekter. Senest som totalrådgiver ved renoveringen af herregården Nr. Vosborg i Vestjylland, og med ordren på at projektere og lede opførelsen af Danmarks største boligvarehus i Odense markerer koncernens rådgivende ingeniører sig for alvor i byggeriets superliga.

Hans Henrik Olesen, souschef i OBH, kalder opgaven for utroligt spændende, fordi den også er en udfordring for medarbejderne. - Vi skal sammen med arkitektfirmaet White i København projektere og lede byggeriet af det nyt varehus på ikke mindre end 34.500 etagemeter, og det er altså et rigtig stort byggeri! Folk kan måske danne sig et indtryk af størrelsen ved at sammenligne med IKEA i Århus, som vil kunne ligge to gange inde i det nye IKEA i Odense.

Bygges på søjler
IKEA i Odense skal opføres på en 56.800 kvadratmeter stor grund, der ligger på hjørnet af Stærmosegårdsvej og Ørbækvej over mod Rosengårdscentret. Det store møbelvarehus skal bygges i to etager og på søjler, så der bliver plads til parkering under huset.

Prognoser viser, at det nye IKEA varehus vil gøre handelsområdet endnu mere attraktivt. I 2015 regner man med, at der vil blive solgt boligudstyr for 320 millioner flere kroner i området end i dag.

- Vi er i fuld gang med at projektere. Nedbrydningsentreprisen er den første, der kommer i udbud. De eksisterende bygninger på arealet skal være væk, så byggeriet kan gå planmæssigt i gang til november i år, fortæller OBH-chef Hans Henrik Olesen.

Danmarks største varehus skal være klar til at tage imod kunderne i slutningen af 2009. På det tidspunkt regner Hans Henrik Olesen med at være i fuld gang med at bygge endnu et IKEA-varehus nemlig i Aalborg.

- Vores afdelingsleder i Aalborg, Vagn Aagaard Sørensen, har været stærkt involveret i at forhandle aftalen hjem om IKEA i Odense, siger Hans Henrik Olesen.

- Og da IKEA har bebudet også at ville bygge i Aalborg, så fik Vagn Aagaard projektet i Nordjylland inddraget i forhandlingerne. Det gav resultat! Vi har i hvert fald indgået en hensigtserklæring med IKEA om også at stå i spidsen for byggeriet i Jylland i 2010, hvis vi løser opgaven i Odense tilfredsstillende. Og det gør vi selvfølgelig. For det plejer vi!



Kilde: OBH Rådg. Ingeniører

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094