23948sdkhjf

Jorton: Nul arbejdsulykker i 2015

Et vedholdende fokus på arbejdsmiljø har helt udryddet arbejdsulykker med fravær.
Efter en enkelt ulykke i 2014 kan byggekoncernen Jorton A/S glæde sig over, at antallet af arbejdsulykker med fravær i 2015 blev nedbragt til et rent nul.

Ifølge administrerende direktør, John Funch, er det et vedholdende fokus på arbejdsmiljøet, kombineret med en stor indsats fra medarbejderne, som ligger til grund for flotte resultat.

- Uden medarbejdernes indsats havde vi ikke nået målet om nul arbejdsulykker med fravær i 2015, siger John Funch, som også står i spidsen for virksomhedens Arbejdsmiljøorganisation, AMO.

Formålet med indsatsen er, at alle medarbejdere tager ejerskab for arbejdsmiljøet og trivslen på den enkelte byggeplads. Jortons ledelse er af den opfattelse, at en sikker arbejdsplads med god trivsel fremmer et psykisk godt arbejdsmiljø og sikrer en høj produktivitet. Formålet og succeskriteriet er primært nul arbejdsulykker og sekundært færre ’småuheld’ uden fravær.

- Vi er af den opfattelse, at det er arbejdspladsens lokale arbejdsmiljøarbejde, der skal være i centrum. Derfor har vi efter 2013 øget AMO fra 16 til 34 personer plus byggepladsernes sikkerhedsrepræsentanter. Det er sket for at få arbejdsmiljøarbejdet i fokus i alle kroge af virksomheden, siger John Funch.

Det målrettede fokus på arbejdsmiljøet er i 2015 blevet synliggjort på foreløbig fire af de store byggeprojekter med Jortons ambulancegule beredskabscontainer til førstehjælp. Containeren er udviklet i et samarbejde mellem AMO, medarbejderne og en ekstern paramediciner. Den er udstyret med det vigtigste ergonomiske båreudstyr til behandling på stedet. Der er hjertestarter, mobiltelefon, GPS og alt nødvendigt grej til førstehjælp.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109