23948sdkhjf

12.000 kvadratmeter campus ombygget på seks måneder

”Vi er helt høje over, at vi når det til tiden”, siger projektchef Torben Larsen fra Færch & Co.
Den 1. februar er første undervisningsdag i nye omgivelser for 1.100 studerende på UCN Business og deres undervisere, der rykker ind i det nyrenoverede tidligere pædagogseminarium på Hobrovej i Aalborg. Komplekset består af fem skolebygninger, hvor den ældste er opført i 1934.

Færch & Co har netop afsluttet det omfattende arbejde, som er udført i løbet af blot et halvt år. De seneste uger har 90 mand knoklet på pladsen for at færdiggøre projektet, der gik i gang, da de pædagogstuderende gik på sommerferie.

- Entreprisen blev udvidet undervejs med et tilkøb på over 20 procent blandt andet på grund af bagvedliggende konstruktioner. Koordineringsarbejdet har været enormt, og vi er helt høje over, at vi når det til tiden, fortæller projektchef Torben Larsen fra Færch & Co.

Bevaring og nybyggeri
Campusbyggeriet for businessuddannelserne en er del af UCN’s strategi om at skabe et bedre fagligt miljø ved at samle beslægtede uddannelser under samme tag. Derfor er UCN gået fra at have 13 adresser i 2009 til nu at have fem.

I den gamle hovedbygning fra 1934 er der omhyggeligt blevet udført et stort bevaringsarbejde med de oprindelige terrazzogulve, fliser og trapper, samtidig med at en anden bygning har fået tilføjet en helt ny 840 kvadratmeter stor overetage i færdigproducerede modulelementer.

- Modulerne er lavet på en varm fabrik under kontrollerede forhold for at mindske byggefugt, og så har de også været med til at nedbringe byggetiden, hvilket var essentielt for bygherren, fortæller Torben Larsen.

Fokus på studiemiljø
I bygningskomplekset er en række tidligere faglokaler for kreative fag og idræt blevet ombygget til undervisningslokaler, og installationerne er blevet moderniseret med ny teknologi samt styring af lys, varme og ventilation.

For at fremme det gode studiemiljø er der etableret et område for sociale aktiviteter samt et stort antal studiearbejdspladser, hvor de studerende både kan arbejde alene og i grupper. Samtidig er der opført et nyt storkøkken med kantineudsalg for at have kapacitet til at betjene de 1100 elever samt personalet.

Færch & Co har vundet renoveringen og udvidelsen som en hovedentreprise i licitation med i alt fem tilbudsgivere, og byggesagen har en entreprisesum på 33 millioner. Arkitektfirmaet Knudsen & Østergaard A/S har været totalrådgiver på projektet.
Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.11