23948sdkhjf

188 nye ungdomsboliger i Odense

Barfoed Group A/S opfører Munkebjerg Park, der er 188 centralt placerede ungdomsboliger i Odense. De moderne og fleksible boliger er tegnet af JUUL | FROST Arkitekter.
Barfoed Group A/S opfører Munkebjerg Park på grunden, der tidligere husede Odense Pædagog­seminarium. Boligerne ligger i et grønt, parklignende område ca. 3 kilometer fra Odense centrum og i umiddelbar nærhed af videregående uddannelsesinstitutioner som Syddansk Universitet, Ingeniørhøjskolen Odense, Forsker­parken samt det planlagte sygehus.

Boligerne i Munkebjerg Park er placeret i fem forskudte stænger, der alle går op i fire etagers højde. Stængernes placering på grunden er valgt ud fra den optimale udnyttelse af sollyset og resultatet er, at alle boligerne er gennemlyste og integrerede med omgivelserne. Lejlighederne er 2-3 værelses boliger med arealer, der varierer mellem 43 - 61 m². Bebyggelsen er udstyret med udvendige altangange, og alle lejligheder får egen altan med tilhørende depotrum, hvor et farvespil giver en levende facade.

- Barfoed Group A/S vil skabe et levende og spændende boligområde i en høj bygningsmæssig kvalitet samt et højt udstyrsniveau i boligerne. På dette byggeri har vi besluttet os for selv at være totalentreprenør på projektet med egen byggeledelse, og det bliver spændende!, udtaler Koncerndirektør Frederik Barfoed.

- Munkebjerg Park bygges til egen portefølje midt i Odense M, og vi er meget stolte af at kunne bygge fremtidens ungdomsboliger på en så central placering. Vi sætter Odense som studieby på landkortet med gode boligforhold til de studerende, afslutter Frederik Barfoed.

- I vores arbejde med ungdomsboligerne i Munkebjerg Park har vi bestræbt os på at udnytte områdets iboende kvaliteter. De kommende beboere får både et rekreativt udemiljø, uddannelsesmuligheder og byens puls indenfor umiddelbar rækkevidde. Med Munkebjerg Park har vi udviklet et moderne boligprojekt, hvor de optimerede planløsninger sikrer, at man på 43 m² får en velfungerende og gennemlyst 2 værelses lejlighed, fortæller Iben Krause, der er projektchef hos JUUL | FROST Arkitekter og har stået spidsen for udviklingen af Munkebjerg Park.

De to firmaer har tidligere arbejdet sammen på Christians Park, der er indflytningsklar til august 2008, og er de første boliger, der bliver realiserede som MT Højgaards Nærbo Konceptboliger. Barfoed Group A/S og JUUL | FROST Arkitekter ser frem til at arbejde på nye projekter - både i og udenfor Odense.

Fakta
PROJEKT: 188 ungdomsboliger i Odense
Bygherre: Barfoed Group A/S
Arkitekt: JUUL | FROST Arkitekter
Samlet areal 10. 180 m²
Periode: 2008 - 2009

Kilde: Barfoed Group A/S - www.barfoedgroup.dk

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094