23948sdkhjf

Sweco flytter 750 medarbejdere til Ørestad

Skanska opfører stort erhvervsbyggeri og lejer knap halvdelen ud til rådgivningsvirksomheden Sweco.
Udviklingsselskabet By & Havn har solgt en stor erhvervsgrund øst for Bella Center Metrostation til Skanska.

Den handel baner vej for, at Sweco i efteråret 2018 kan flytte sit danske hovedkontor fra Glostrup til Ørestad City.

Om Sweco
Sweco har en årlig omsætning på cirka 12,2 milliarder kroner og beskæftiger omtrent 14.500 ansatte fordelt på kontorer i 15 europæiske lande.

Virksomheden har gennemført omkring 100 opkøb de seneste ti år og er senest vokset markant i kraft af købet af Grontmij.
- Vores nye domicil afspejler, at vi er Europas største rådgivende ingeniørvirksomhed og støtter vores vision om at blive den mest respekterede. Vi tror på, at denne flytning er en hjørnesten i at vækste vores danske forretning – med et mere bæredygtigt domicil og adgang til flere dygtige ingeniører, siger John Chubb, direktør i Sweco Danmark.

To solitære bygninger
Grunden giver mulighed for at bygge 24.300 etagemeter erhvervsbyggeri, hvoraf knap halvdelen – cirka 11.500 etagemeter – udlejes til Sweco.

Skanska står selv for opførelsen af det nye domicil, der er tegnet af Holscher Nordberg Arkitekter. Arkitektfirmaet har tegnet to solitære bygninger til grunden, hvoraf den nordligste bliver Swecos nye domicil. De to bygninger får et arkitektonisk slægtsskab, deler en fælles parkeringskælder og opføres omkring et centralt, grønt adgangsrum.

- Sweco planlægger og designer fremtidens byer og samfund og netop af den grund, er det en stor fornøjelse at udvikle deres nye hovedkontor. Vi ved, at de har været på markedet i en årrække for at finde et domicil, der matchede deres behov og ønsker, det er nu sket og vi er meget glade for, at de har valgt vores seneste projekt, siger Ole Samsøe Teilmann, projektudviklingschef i Skanska A/S.

Opførelsen af Swecos nye domicil ventes påbegyndt i efteråret 2016 og vil strække sig over en periode på cirka to år. Den anden bygning, som ligeledes kan rumme en større virksomhed, opføres et til to år senere.
Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.157