23948sdkhjf

Fagfolk: Byggeriet er ude af krisen

Stemningen er vendt i byggebranchen, der forventer øget vækst og beskæftigelse i 2016.
Byggebranchen, der har været i en historisk krise, tror på vækst og øget beskæftigelse. Det viser en rundspørge foretaget af Brancheforeningen Danske Byggecentre som optakt til Byggeri ’16, der afholdes i Fredericia i starten af næste måned.

Hvor syv ud af ti fagfolk i den danske byggebranche for to år siden mente, at byggeriet var i en af de værste kriser nogensinde, mener syv ud af ti nu, at byggeriet er ude af krisen.

- Rundspørgen bekræfter den store optimisme, vi oplever i byggeriet. Forventningerne til både omsætning og beskæftigelse er markant højere end for blot to år siden. Det er et godt grundlag for Byggeri-messen, hvor vi vil se flere nytilkomne virksomheder, løsninger og innovative produkter inden for klima, energi og miljø, siger Palle Thomsen, adm. direktør hos Brancheforeningen Danske Byggecentre.

Fuldt hus og fire travle dage
79 procent af respondenterne forventer, at deres virksomhed kommer til at vokse i omsætning i 2016. Den stigende optimisme har også en afsmittende effekt på byggeriets forventninger til beskæftigelsen, hvor 69 procent forventer øget beskæftigelse de kommende år. Knap halvdelen, 49 procent, forventer at ansætte nye medarbejdere i 2016.

Modsat tidligere år tror Palle Thomsen derfor ikke, at krisesnak bliver et tema på Byggeri-messen i år. Han kan melde om fuldt hus og forventer fire travle dage, hvor branchen kan lægge krisesnakken endeligt i graven og se fremad.

- Vi har i flere år talt om krise i byggeriet, og det har unægtelig været nogle vanskelige år – også for byggecentrene. Men nu er byggebeskæftigelsen meget tæt på det gennemsnitlige niveau i perioden fra 2000 og frem, og omsætningen hos de danske byggecentre er stigende. Det forhøjede aktivitetsniveau oplever vi også på Byggeri-messen, hvor interessen for at udstille har været stor, siger Palle Thomsen.

Undersøgelsen er foretaget i perioden 20. januar-12. februar og bygger på svar fra 346 fagfolk i byggebranchen. Respondenterne er medlemmer af Dansk Byggeri, Danske Byggecentre, Dansk Håndværk samt udstillere på Byggeri’16 og besøgende byggefagfolk fra den seneste messe i 2014.

Byggeri’ 16 afholdes 1.-4. marts 2016 i Messe C i Fredericia og er åben dagligt i tidsrummet 09.30-17.00.

Se mere om messen Artiklen er en del af temaet Byggeri' 16.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

2.441