23948sdkhjf

Fremtidens etagebyggeri effektiviseres af skakt

Et konsortium bestående af NCC Constructions, RH Arkitekter og Valcon har sammen med Byggeriets Innovation brugt et år på at udvikle en skakt til tekniske installationer, der skal effektivisere fremtidens etagebyggeri.
Sammen med Byggeriets Innovation har NCC Construction, RH Arkitekter og Valcon udviklet en skakt til tekniske installationer, der kan effektivisere fremtidens etagebyggeri.

Skakten fremstilles på fabrik, og dermed undgår man de 300 forskellige arbejdsoperationer og ti forskellige fagrupper, der skal blandes ind i processen, hvis skakten skulle laves på byggepladsen.

NCC Construction vurderer, at arbejdslønnen til fremstilling af skakten kan reduceres væsentligt.

- Der bliver ikke færre arbejdsoperationer på en fabrik. Men montagen kan foregå langt mere effektivt, og vi forventer, at vi vil kunne reducere omkostningerne til arbejdsløn med to tredjedele ved monteringen, siger projekteringsdirektør Gert Jespersen, NCC Constructions Danmark.

Skakten løber lodret gennem en etageejendom og indeholder alle kabler og rør til el, gas, vand og ventilation. Konsortiet vil kunne fremstille to til tre forskellige versioner af skakten til 80-95% af alt etagebyggeri i Danmark.

Kilde: ErhvervsBladet - www.erhvervsbladet.dk

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095