23948sdkhjf

Link tegner 20.000 m² i Fredericias kanalby

To byggefelter nær historisk bymidte bebygges med en blanding af boliger, erhverv og offentlige funktioner.
Sammen med Link Arkitektur sætter udviklingsselskabet FredericiaC nu yderligere skub i udviklingen af den nye kanalby ved Lillebælt.

De to parter har indgået et samarbejde, der skal give i et konkret bud på udviklingen af to byggefelter med plads til i alt 20.000 kvadratmeter byggeri fordelt på karré-, by- og rækkehuse og en blanding af boliger, erhverv og offentlige funktioner.

Derudover omfatter projektet landskabet mellem husene, der skal rumme en blanding af private og halvoffentlige grønne rum.

- Vi glæder os til at kaste os over opgaven. FredericiaC er et virkelig spændende projekt, og det bliver interessant at arbejde med overgangen mellem den historiske bymidte og den nye bydel, siger Kirsten Anker Søren, administrerende direktør i Link Arkitektur.

Nyt og gammelt forenes
De to byggefelter, der skal udvikles, ligger midt i Fredericias historiske bymidte nord for Oldenborggade, der er karakteriseret ved 100-150 år gamle rødstenskarréer i 3-4 etager.

For FredericiaC er det vigtigt, at den nye bydel udvikles i respekt for den eksisterende by. Projektet handler derfor i høj grad om at skabe et moderne byggeri med en klar identitet, der hænger sammen med de eksisterende karréer, byhuse og mindre erhvervsbygninger.

Samtidig skal projektet være med til at skabe en naturlig overgang til det nye byggeri syd for Oldenborggade ud til Frederiks Kanal.

Det første byggeri i FredericiaC; ”Frederikshuset”, er ved at blive opført – lige over for de to byggefelter, som Link Arkitektur nu skal til at arbejde med.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079