23948sdkhjf

Opdagede skader på beton i 2014 – nu starter renovering ved Aalborg Universitet

Himmerland Boligforening har gået godkendt planer for en større renovering i det østlige Aalborg af Aalborg Byråd, så efter et "temmelig langt tilløb" kan den store almen boligforening nu sætte gang i renoveringen af afdelingen Damstræde, der ligger med direkte forbindelse med Aalborg Universitet.

– Helt tilbage i 2014-15 gennemførte vi en byggeteknisk gennemgang af afdelingen. Den dokumenterede en række problemer med blandt andet skader på betonen ved trapper og svalegange, ligesom der var brug for opretning af mangelfuld udførelse af badeværelserne. Desværre kunne projektet ikke sættes i gang på det tidspunkt, for det kom på venteliste hos Landsbyggefonden, som vi nødvendigvis må have inddraget, hvis renoveringen skal kunne gennemføres, fortæller direktør Ole Nielsen, Himmerland Boligforening, i en pressemeddelelse.

– Egentlig var vi stillet i udsigt, at projektet ikke ville kunne blive til noget før senere i dette årti, men heldigvis kom det grønne lys fra fonden hurtigere end ventet. Dermed kunne vi skride til afstemning blandt afdelingens beboere, der med stort flertal godkendte projektet, fortsætter han.

Ole Nielsen oplyser, at den samlede renoveringsudgift er beregnet til knap 60 mio. kr.

Kan starte allerede næste måned

Damstræde-afdelingen, der er opført for næsten 40 år siden, rummer 19 ungdomsboliger og 90 familieboliger fordelt på otte blokke. Bygningerne er grupperet omkring to store gårdhaver med en kanal, der snor sig gennem afdelingen og forbinder den med Aalborg Universitet.

Boligernes generelle indretning forbliver, som den er. Dog sker der en totalrenovering af badeværelserne inden for de eksisterende rammer. Ole Nielsen siger videre:

– Vi fremrykker også en række forbedrings- og vedligeholdelsesarbejder, blandt andet etablering af målere til individuelt vandforbrug. Og så får friarealerne en omgang, for der bliver plantet nye træer og buske. Vi indretter også en legeplads til småbørn, ligesom der bliver fælles opholdsarealer for voksne. Og som en del af projektet får beboerne i 1. salslejlighederne adgang til egen altan, siger Ole Nielsen.

Går alt efter planen, vil håndværkerne kunne gå i gang til november og renoveringen ventes at være afsluttet ultimo 2024.

Brix & Kamp er totalrådgiver på projektet, hvor også Link Arkitektur og Arkplan er tilknyttet.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109