23948sdkhjf

Danske arkitekter bag stort projekt i Stockholm

Schmidt Hammer Lassen og Kristine Jensens Tegnestue har vundet international konkurrence om 43.000 kvadratmeter nybyggeri i centrum af den svenske hovedstad.
En ny bydel, der er åben 24/7 – og ikke kun i kontortiden fra mandag til fredag.

Det er ambitionen for Schmidt Hammer Lassen Architects’ vinderprojekt i den internationale konkurrence om design af ”Hästen 21”; et 43.000 kvadratmeter stort udviklingsprojekt med detailhandel, kontorlokaler og boliger i det centrale Stockholm.

Ifølge Kristian Ahlmark, der er senior Partner hos Schmidt Hammer Lassen, kan projektet beskrives som ”en fuld urban revitalisering af et centralt område i Stockholm, der ikke rigtigt virkede på fodgænger niveau”.

- Historisk set plejede der at være gader igennem og mellem bygningerne på stedet, og vores forslag sigter mod at bringe dette byliv tilbage. Vi indfører små passager, genveje og lommer med parker, selv på toppen af bygningen, fortæller Kristian Ahlmark.

Arkitekturen søger at indfange essensen af det indre Stockholm ved at fortolke de særlige kendetegn ved byens dimensioner og højder. Samtidig tilføjes et nyt arkitektonisk udtryk. Den moderne åbne glasfacade, indrammet af lyse natursten, samt bygningens indfald sikrer en sammenhæng med til de tilstødende bygninger.

Foruden Schmidt Hammer Lassen Architects består vinderteamet af Kristine Jensens Tegnestue, Tyréns AB, PO Andersson AB, Mats Strömberg Ing. Byrå AB, Brandkonsulten AB (brandkonsulent), HissKonsulterna (elevatorkonsulent), SWECO (LEED-konsulent) og Forsen Project AB (projektledelse).

Bygherre på projektet er Pembroke Real Estate.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109