23948sdkhjf

Rejsegilde på Danmarks nye rigsarkiv

Den 3. juli 2008 holder OPP-Pihl Arkivet A/S rejsegilde på Danmarks Rigsarkivs nye magasiner i København.
Siden indgåelse af statens første OPP-kontrakt i juni 2007 om opførelse og drift af nye magasinbygninger til Rigsarkivet i København, er E. Pihl & Søn A.S. nået så langt med opførelsen af de moderne højlagermaga-siner, at der kan holdes rejsegilde på Kalvebod Brygge.

Fordel for den offentlige bygherre
Rigsarkiv-magasinerne opføres i et såkaldt offentligt-privat-partnerskab (OPP), hvor den private partner, projektselskabet OPP Pihl Arkivet A/S - der er ejet af Pihl og Dutch Infrastructure Fund - har ansvar for opførelse af bygninger, finansiering af byggeomkostninger og efterfølgende drift i en 28-årig periode.

-OPP modellen indebærer mange fordele og er en samfundsøkonomisk gevinst i sammenligning med tilsva-rende offentlige projekter, der gennemføres ved traditionelle kontraktformer. Ved OPP modellen formulerer den offentlige part - typisk en styrelse, et ministerium, en kommune - de krav, som det nye anlæg eller byg-ning skal opfylde. Den private part - OPP selskabet - påtager sig så ansvaret for den tekniske udformning, bygning, finansiering og mangeårig drift og vedligeholdelse, forklarer Flemming Bækkeskov, direktør for OPP Pihl Arkivet A/S.

Udover Rigsarkivet deltager Pihl i et OPP-skoleprojekt i Aberdeen i Skotland og et større OPP-infrastrukturprojekt i Norge.

Store magasiner med god plads
Entreprisen på Rigsarkivet omfatter opførelse af to 15 meter høje magasinbygninger og en mellembygning - i alt ca. 13.000 m2 - samt indretning af stueetagen i DSB’s eksisterende bygning på Kalvebod Brygge. Magasinerne udstyres med moderne teknik og ventilationsanlæg, og når statens arkiver i løbet af sommeren næste år flytter ind, vil der derfor være både god plads og betryggende opbevaringsforhold for vores fælles kulturarv på hallernes ca. 370 km nye arkivhylder.

Partnere i projektselskabet OPP Pihl Arkivet A/S:
Bygherre/ejer: OPP Pihl Arkivet A/S (aktionærer: E. Pihl & Søn A.S. og Dutch Infrastructure Fund)
Drift og vedligehold: Kemp & Lauritzen A/S
Ingeniør: Grontmij Carl Bro A/S
Arkitekt: PLH Arkitekter A/S
Landskabsarkitekt: Schønnherr Landskabsarkitekter
Totalentreprenør: E. Pihl & Søn A.S.
Tekniske installationer: Kemp & Lauritzen A/S
Arkiv- og reoltekniske installationer: Thanex A/S og Arkiv Technic A/S

Rådgivere:
Bygherrerådgiver: Iver Albæk Byggerådgivning ApS
Finansiel rådgiver: Ernst & Young A/S
Advokat: Advokatfirmaet Plesner
Forsikring: Aon Danmark A/S
Offentlig partner: Slots- og Ejendomsstyrelsen, Statens Arkiver

Kilde: E. Pihl & Søn

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11