23948sdkhjf

Branchen rådgiver styrelse om El-sikkerhedsloven

Arbejdsgivere og fagforeninger og andre organisationer indgår nu i en følgegruppe, der skal rådgive staten om den nye el-sikkerhedslov.
En ny el-sikkerhedslov trådte i kraft 1. januar i år. Nu har Sikkerhedsstyrelsen oprettet en følgegruppe, som kan rådgive, så loven eventuelt kan justeres efter behov.

Følgegruppen består af arbejdsgiverorganisationer som Arbejdsgiverne, Tekniq og fagforeninger som Metal og Dansk El-Forbund. Samt en stribe andre organisationer.

- Ganske som med implementering af andre store projekter med ny lovgivning, så involverer vi naturligvis også interessenterne i forhold til elsikkerhedsregler og bekendtgørelser, siger Mette Cramon, kommunikationschef i Sikkerhedsstyrelsen.

- Det er vigtigt for os at få input fra interessenterne, så vi sikrer, at vores kommunikationsløsninger og vejledninger er så brugervenlige som muligt. Ligesom vi er meget lydhøre overfor brancheorganisationernes input til at sikre den bedste og mest effektive implementering af de nye regler ude i virksomhederne.

Arbejdsgiverne er en af de organisationer, som har opfordret styrelsen til at oprette følgegruppen, og brancheforeningen (det tidligere DS Håndværk & Industri) er tilfreds med, at arbejdet er i gang.

- Det er et område, som har betydning for rigtig mange virksomheder. Jeg vil særligt have fokus på at begrænse de mange administrative byrder, man har lagt på erhvervslivet de senere år, siger Jan Hvidholm, der er el-konsulent hos Arbejdsgiverne.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.298