23948sdkhjf

Flere bygherrer vælger DGNB

Bæredygtigt byggeri er ikke længere noget, man bare taler om, viser undersøgelse.
På relativt få år har bæredygtighed i byggebranchen udviklet sig fra at være noget, man talte om som et fremtidsscenarie til at være konkret virkelighed i mange – især større – byggerier.

Green Building Council indførte DGNB-certificering i Danmark i 2012, og allerede i foråret 2015 var 50 byggerier i Danmark enten certificerede eller på vej til at blive det.

I forlængelse af den udvikling har Green Building Council i foråret 2016 gennemført en markedsanalyse der viser, at både kvantitet og kvalitet fortsat er på en opadgående kurve.

Det lønner sig på bundlinjen
80 procent af de adspurgte forventer stigende efterspørgsel de kommende år. Ingen forventer faldende efterspørgsel. Og 85 procent forventer stigende ambitioner. En interessant detalje er, at 75 procent af deltagerne i undersøgelsen vurderer, at udviklingen er drevet af efterspørgsel fra brugerne.

En anden markant tendens er, at branchen i stort omfang ser økonomiske fordele ved at bygge bæredygtigt. Således giver 48 procent af dem, som selv har bygget bæredygtigt, udtryk for, at et byggeris totaløkonomi er et afgørende argument for at bæredygtighedscertificere.

- Vi er glade for, at tendensen så entydigt peger i retning af, at markedet for bæredygtigt byggeri vil vokse. Og det er positivt, at udviklingen ikke blot er drevet af grønne ambitioner, men også af kundernes efterspørgsel og af et klart billede af, at det lønner sig på bundlinjen, siger direktør Mette Qvist fra Green Building Council.

48 procent af dem, som selv har bygget bæredygtigt, ser bedre økonomi totalt set i byggeriets levetid som et afgørende argument for at bæredygtighedscertificere. Og selv blandt dem, som ikke har egne erfaringer med at bygge certificeret, er opfattelsen, at besparelser på driften overstiger den dyrere anlægspris ved at bygge bæredygtigt.

Forventningen fra markedet stemmer overens med den faktiske udvikling hos Green Building Council. Antallet af bygninger tilmeldt DGNB-certificering var i januar 2016 fordoblet i forhold til januar 2015.

Læs markedsanalysen på Green Building Councils hjemmeside
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125