23948sdkhjf

MT Højgaard bygger lys og kreativ børneinstitution i Svendborg

MT Højgaard opfører ny børneinstitution i Svendborg efter princippet ”ringe i vandet”, hvor to cirkelbygninger forbindes med et fællesrum.
Børn og deres forældre, der kommer i daginstitutionen i Klostervænget midt i Svendborg, kan glæde sig til en lys, venlig og kreativ ny børnehave.

Svendborgs nye kombinerede børnehave og vuggestue, som kommer til at hedde Børnely, skal bygges af bygge- og anlægsvirksomheden MT Højgaard a/s i totalentreprise.

Byggestart i november 2008
- Børnely opbygges efter princippet ”ringe i vandet” og kommer til at bestå af to cirkelformede bygninger, der bindes sammen af et fællesrum. Vi går straks i gang med projekteringen, og selve byggeriet starter i november 2008 og står færdig i november 2009, oplyser afdelingschef Søren Haller Clausen, MT Højgaards lokalafdeling i Svendborg.

Den nye børneinstitution bygges på et 3850 kvm. stort areal tæt ved Svendborg Sygehus, hvor en gammel børnehave fra 1960’erne ligger nu. Den nedslidte børnehave rives ned umiddelbart før byggestart, så børnehavens drift kan fortsætte længst muligt i de gamle lokaler.

Børnely får et samlet bruttoetageareal på 1035 kvm. med kreative stuer og fællesrum, der sætter gang i børnenes fantasi og giver plads til leg, fordybelse og spontanitet. Dertil kommer 153 kvm. træværksted, liggehaller og cykelskur.

”Regnskoven” som fællesrum
Den største cirkelbygning indrettes til vuggestuegrupperne, mens børnehavegrupperne rykker ind i den mindste cirkel.

- Cirklerne bindes sammen af fællesrummet ”Regnskoven”, som sammen med børnehavens gastronomiske værksted bliver et yndet sted at mødes på tværs af grupperne, forudser Søren Haller Clausen.

De nye spændende bygninger placeres midt på det forholdsvis lange og smalle grundareal. Forrest på arealet anlægges 20 p-pladser, tæt ved hovedindgangen. Via bygningerne er der udgang til den udendørs legeplads, der placeres bagerst på grunden - væk fra vej og biler og med udsigt til en spændende og levende togbane.

Vandt licitation
MT Højgaard har netop vundet Svendborg Kommunes licitation på opgaven, som syv firmaer var indbudt til at deltage i. Kontraktsummen på det nye byggeri lyder på 16,8 mio. kr. eksklusiv moms.

MT Højgaards vinderprojekt er udarbejdet i samarbejde med Harrebeks Tegnestue A/S i Nyborg og NIRAS A/S, rådgivende ingeniører, i Svendborg.

Kilde: MT Højgaard

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.111