23948sdkhjf

Markant københavnerhotel skal ombygges

ATP Ejendomme vælger Alectia som bygherrerådgiver og igangsætter en omfattende ombygning af Falkoner Centret.
Turisterne strømmer til hovedstaden, og med dem stiger efterspørgslen på overnatningsmuligheder. Det gælder også på Frederiksberg, der samtidig kan se frem til, at den nuværende Frederiksberg Metrostation som en del af den nye Cityring om få år bliver et af de vigtigste trafikknudepunkter i hovedstaden. Et sted hvor tusinder mennesker hver eneste dag kommer til at lægge deres vej forbi.

Set i lyset af den positive udvikling, der tegner sig, finder ATP Ejendomme det oplagt at nytænke Falkoner Centret, som senest gennemgik en omfattende renovering og ombygning i 1988. I dag rummer bygningen Radisson Blu Falconer Hotel med 166 værelser. Hertil kommer konferencefaciliteter med plads til 3.000 mennesker, kontorfaciliteter samt detailhandel i grundplan.

Når projektet står færdigt i 2018, er det planen, at det med en tilbygning på cirka 3.500 etagemeter rumme cirka 300 værelser skal være en langt mere integreret del af bybilledet. Det prestigefulde projekt kræver som udgangspunkt en tilpasning af plangrundlaget, og ATP Ejendomme og Frederiksberg Kommune derfor i tæt dialog om projektet.

Som bygherrerådgiver på projektet, der forventes at beløbe sig til et trecifret million beløb,bliver det Alectias opgave at skabe overblik og kontinuitet i renoveringen af de 21.000 etagemeter og tilbygningen af 3.500 etagemeter.

- Vi står over for en kompleks opgave rent ingeniørfagligt. Samtidig skal vi håndtere en udfordrende byggepladslogistik i og med, at byggepladsen kommer til at ligge i et stærkt befærdet område. Endelig er det en opgave, der fordrer, at vi tager hensyn til mange interessenter, for at få brikkerne til at falde på plads, fortæller forretningschef og projektleder på opgaven, Peter Nielsen.

Renoveringen kommer ud over en gennemgribende istandsættelse af hotelværelserne blandt andet til at inkludere en sammenlægning af køkkenfaciliteterne fra to til én etage samt tilpasning af varmeanlæg med mulighed for fjernstyring og opdatering af Falkoner Salene. Hertil kommer tilbygningen ud mod Falkoner, som også kommer til at ændre på det eksisterende artium/lobbyområde.

- Lige nu glæder vi os til at komme rigtigt i gang med Falkoner Centret, hvor vi blandt andet bringer kompetencer som brandrådgivning, energirådgivning og rådgivning om elinstallationer i spil, siger Peter Nielsen.

Udbudsmaterialet på projektet skal ligge klar til sommer, så ombygningen kan påbegyndes i starten af 2017. Det endelige arbejde med at ombygge og restaurere Falkoner Centret vil være færdigt i efteråret 2018, hvor Scandic vil starte driften af det nyrenoverede hotel- og kongrescenter.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109