23948sdkhjf

Fodboldstadion bliver til boliger

Silkeborg Kommune har solgt den første bid af stadiongrunden. De nye boliger er tegnet af Årstiderne Arkitekter.
Silkeborgs nye stadion, Jysk Park, står efter planen klar til brug i foråret 2017, og Silkeborg Kommune sendte derfor den første del af grunden i udbud lige efter årsskiftet.

Vinderen af udbuddet er nu fundet, og grunden sælges til PLH Holding ApS og Henning Mortensen Holding A/S.

Sammen med Årstiderne Arkitekter har de udviklet projektet ” Thorshave” med 32 boliger. Der er tale om dobbelthuse og rækkehuse i to etager i et karakteristisk byggeri med rødbrune tegl på både facader og tage.

- Det er et meget spændende byggeri, som på samme tid passer rigtig fint ind i kvarteret og tilfører det noget helt nyt. Det vil løfte det nye boligområde, som vi får plads til ved at bygge nyt stadion på Søholt, og det harmonerer med vores intention om byudvikling med attraktive boliger og grønne arealer, siger borgmester i Silkeborg Kommune Steen Vindum (V).

Investorerne betaler 13,111 mio. kr. ekskl. moms for grunden, hvilket er 200.000 kr. over den fastsatte mindstepris. Der skal nu udarbejdes en ny lokalplan for området, og byggeriet kan efter planen gå i gang i foråret 2017.

Endnu en grund til et boligbyggeri er i udbud i området. Denne grund giver mulighed for at bygge 8.000 kvadratmeter etageareal i op til fem etager. Mindsteprisen er 24 mio. kr. ekskl. moms, og sidste frist for at byde er 8. august.

Silkeborg Kommune har tidligere meldt ud, at den samlede stadiongrund forventes at indbringe omkring 60 millioner kroner. Alle pengene indgår i finansieringen af byens nye fodboldstadion på Søholt nær Silkeborgmotorvejen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11