23948sdkhjf

Saint-Gobain-direktør: Ikke flere lukninger på vej

Sidste års underskud er vendt til et tåleligt plus, og det får virksomheden bag Brødrene Dahl og Optimera til atter at fokusere på vækst.
Saint-Gobain Distribution Denmark kigger atter frem med ambitioner om vækst efter et par hårde år, der blandt andet bød på et stort underskud samt lukningen af tre butikker i regi af Optimera-kæden, som selskabet står bag.

Regnskabsåret 2015 gav et positivt resultat før skat på 37 mio. kr., hvilket er en forbedring på 56 mio. kr. i forhold til det foregående år. Det vækker kontrolleret glæde hos direktør Jesper Faurholdt, som overtog styringen med Saint-Gobain Distribution Denmark i juni sidste år.

- Det vigtigste er, at vi har lavet en pæn fremgang og vendt udviklingen. Men vi er ikke i nærheden af ambitionsniveauet, og vi skal selvfølgelig performe bedre i de kommende år, siger han til Building Supply.

Ikke flere lukninger
Det sidste sætning handler om overskudsgraden, som sidste år lød på 0,9 procent. Dermed er det fortsat langt op til niveauet på 7-8 procent i årene før krisen og de 4 procent, som blev normalen efter krisen. Jesper Faurholdt har sat sig visse mål for niveauet i de kommende år, men dem ønsker han i første omgang ikke at dele med omverdenen.

- Vi er kommet fint i gang med 2016, hvor vi er foran vores budget og foran sidste år. Så vi følger den plan, der er lagt, og det er lige nu vigtigere for mig end at sætte store, økonomiske ledestjerner ude i fremtiden.

Planen fokuserer på lønsom vækst, og dermed bliver lukningen af tre vestjyske Optimera-butikker i november sidste år ikke fuldt op af lignende initiativer.

- Der er ikke planlagt flere lukninger, understreger Jesper Faurholdt, som dog langt fra er færdig med at skrue på knapperne i selskabet.

- Jeg tror ikke på, man nogensinde bliver færdig med at jage omkostninger, og når man er i så stor en virksomhed som vores, så er der altid steder, man kan gøre det bedre. Det betyder jo ikke, at man nødvendigvis skal være færre medarbejdere eller at dem, der er der, skal have det dårligere.

Fakta: Saint-Gobain Distribution Denmark

Saint-Gobain Distribution Denmark A/S (SGDD) samler det franske industrikonglemerat Saint-Gobains danske aktiviteter inden for distribution af produkter til bygge- og anlægsbranchen. Virksomheden har godt 1.200 ansatte i Danmark.

SGDD’s mest kendte brands er vvs-grossisten Brødrene Dahl, byggecenterkæden Optimera og ventilationsproducenten Øland A/S, der alle er samlet under fælles ledelse med adm. direktør Jesper Faurholdt i spidsen.

Brødrene Dahl er grundlagt i 1867 og blev købt af Saint-Gobain i 2004. Brødrene Dahl har 52 butikker over hele landet og to klimacentre i Næstved og Horsens.

Optimera er en kæde af 15 byggemarkeder over hele landet. Kæden begyndte i 1965 som en del af Dalhoff Larsen & Horneman A/S og senere DLH Træ & Byg A/S. I 2008 blev DLH Træ & Byg A/S og XL Byg Hornemann opkøbt af Saint-Gobain, og i januar året efter slog Optimera dørene op for første gang.

Øland A/S er stiftet i 1981 og har i dag syv afdelinger over hele landet. Virksomheden blev opkøbt af Saint-Gobain i 2007. (cbp)
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.142