23948sdkhjf

Kontant belønning for at møde på arbejde

Fynsk facadeproducent tager nye midler i brug for at mindske sygefraværet. Bekymrede miner hos 3F.
Svendborg-virksomheden Glasbyggerne belønner sine medarbejdere i produktionen med to kroner ekstra i timen for at møde på jobbet. Til gengæld bliver de så også trukket ti kroner i timen, hvis de vælger at blive hjemme.

Direktør Finn Damgaard Hansen har taget utraditionelle midler i brug for at mindske sygefraværet, og resultatet er positivt: Hos Glasbyggerne er det de seneste seks måneder lykkedes at halvere antallet af sygemeldinger, der ofte varer en-tre dage.

De 10 kroner bliver dog udelukkende trukket fra bonuspuljen og kan således ikke gå ud over selve lønnen.

Tiltaget hos Glasbyggerne skal ses i lyset af virksomhedens deltagelse i et landsdækkende projekt om sygefravær. Her forsøger syv virksomheder at mindske sygefraværet via diverse tiltag som rejser og præmier til de medarbejdere, der kommer på arbejde.

På trods af de gode resultater, vækker tiltagene ikke begejstring hos 3F:

- Det er ikke en ordning, jeg bryder mig om, fordi det skaber en skævvridning, siger Bjarne Kremmer Elnegaard, næstformand hos 3F Sydfyn, til Fyens Stiftstidende.

Han mener blandt andet, at en medarbejder på 25 år med små børn bliver dårligere stillet end kollegaen på 40, der har store børn.

Hver dag er der 150.000 sygemeldte medarbejdere i Danmark, og det koster virksomhederne og samfundet 37 milliarder kroner om året.

Kilde: Fyens Stiftstidende

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094