23948sdkhjf

Konkurrence om byudvikling i gang

Haderslev Kommune og Provas har offentliggjort arkitektkonkurrence for området Jomfrustien i samarbejde med Arkitektforeningen.
Hvad skal der ske omkring Jomfrustien i Haderslev, når området skal klimatilpasses og byudvikles?

Det er det store spørgsmål lige nu, som arkitekter og andre fagfolk skal konkurrere om de næste måneder.

Erhvervsfolk, skoleelever og mange andre har været involveret i processen med at skabe en vision for området omkring Jomfrustien, der er udpgeget til klimatilpasning og samtidig skal byudvikles, så der skabes god sammenhæng mellem Haderslev Havn og bymidten.

Visionen er nu omsat til et konkurrenceprogram, der blandt andet peger på, at området skal være mangfoldigt og eksperimenterende, og at det skal binde Haderslev Havn og den historiske bymidte sammen. Alt det og meget mere skal de konkurrerende tage højde for, når de senere på året afleverer deres bud på, hvordan området skal se ud i fremtiden.

- Jeg er utroligt glad for, at så mange har vist interesse for projektet allerede inden, vi har haft en skovl i jorden. Det viser mig, at vi gjorde det rigtige, da vi i byrådet besluttede, at vi skulle bruge den nødvendige klimatilpasning til også at give området et løft. Nu er vi spændte på, hvad de dygtige fagfolk får ud af alle idéerne, og jeg håber, at rigtig mange har lyst til at deltage, siger borgmester H. P. Geil.

Konkurrencen er udskrevet blandt alle uddannede arkitekter, der har lyst til at give et bud på opgaven. Der er en præmie på mindst 250.000 kroner til det projekt, der udnævnes til vinder og desuden 500.000 kroner til fordeling mellem andre projekter, som dommerkomitéen ønsker at belønne. Vinderen vil efterfølgende komme til at arbejde videre med projektet. Resultatet af konkurrencen offentliggøres i november 2016.

- Jeg er overbevist om, at et projekt i den her størrelsesorden vil trække investorer til kommunen. Vi har allerede set den første investering i området, hvor biografen Kosmorama vil bygge nyt, flot biografcenter med fire sale – et projekt der passer godt ind i den retning, vi gerne vil have området til at bevæge sig i, siger H. P. Geil.

Læs mere på arkitektforeningen.dk/jomfrustien
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094