23948sdkhjf

MT Højgaard bygger første boliger i ny bydel

NærHeden i Hedehusene vil med tiden rumme 3.000 boliger. Nu ligger det fast, at MT Højgaard skal bygge de første 48.
Det første boligbyggeri i Høje Taastrup Kommunes nye, ambitiøse bydel, NærHeden, bliver nu en realitet.

MT Højgaard har underskrevet en betinget købsaftale om at opføre 4.800 kvadratmeter boligbyggeri i form af 48 rækkehuse på det store byudviklingsområde i Hedehusene.

- Med NærHeden ønsker vi at gentænke forstaden med fokus på det nemme hverdagsliv og fællesskaber. MT Højgaards projekt understøtter dette, fordi projektet tilbyder moderne boliger med lavt vedligehold og fordi bebyggelsen kommer til at ligge tæt på mange byfunktioner, herunder en ny skole i NærHeden. Det er med til at gøre hverdagen nem for beboerne. Samtidig skaber projektet gode rammer for, at beboerne kan mødes i attraktive grønne omgivelser, siger Carsten Koch, bestyrelsesformand i udviklingsselskabet NærHeden P/S.

Projektet opføres cirka 500 meter fra Hedehusene Station, og de første 25 boliger forventes klar til indflytning i slutningen af 2017. Boligerne opføres i samarbejde med MT Højgaards datterselskab, Scandi Byg,

- Vi ser et stort potentiale i en bydel som NærHeden, der ligger tæt på København, spændende naturområder og mange forskellige byfunktioner. Det tror vi, vil appellere til rigtig mange potentielle tilflyttere, siger Christina Jørgensen, der er divisionsdirektør i MT Højgaard.

Høje-Taastrup Kommune har allerede sat sig på flere jordparceller i NærHeden. I første omgang har kommunen købt et areal til et nyt center for springgymnastik, som skal stå færdigt senere i år. Næste projekt, som går i gang i 2018, er et stort skolebyggeri til 350 millioner kroner. I alt har kommunen planlagt investeringer i NærHeden for over en halv milliard.

- Vi har store visioner for NærHeden, så vi går ’all in’ i forhold til at sikre de mest optimale tilbud til den nye bydel. Gode institutioner, skole og fritidstilbud kan, sammen med den gode beliggenhed tæt på København og de mange spændende arbejdspladser i kommunen, gøre NærHeden til et særdeles attraktivt bosætningssted, mener borgmester i Høje-Taastrup Kommune Michael Ziegler.

Hos Realdania By & Byg, der står bag byudviklingen i partnerskab med Høje-Taastrup Kommune, er der høje forventninger til, at MT Højgaards projekt vil være med til at kickstarte byudviklingen yderligere.

- Sammen med MT Højgaard er vi lykkedes med at få taget hul på byudviklingen med et rigtig godt projekt. Nu ser vi frem til at se mange flere projekter, der kan være med til at vise vejen for boligbyggeri i fremtidens forstad, siger Peter Cederfeld, administrerende direktør i Realdania By & Byg.

Der er flere storparceller til salg i den nye bydel med mulighed for forskellige ejerformer og boligtyper, fortrinsvist rækkehuse, byvillaer og ejendomme med lejligheder i tæt-lav bebyggelse. NærHeden er et partnerskab mellem Høje-Taastrup Kommune og Realdania By & Byg. De to partnere ejer hver 50% procent af selskabet NærHeden P/S.

Fakta om NærHeden

Nøgletal
• Projektområdet er på 65 hektar
• Der skal bygges 3.000 boliger.
• Der bliver plads til 8.000 beboere
• Der skal opføres 382.000 m2 byggeri.
• 85 % af det samlede byggeri vil bestå af boliger, mens de sidste 15% vil udgøres af kontorerhverv, offentlig service og detailhandel

Tidsplan
• 2016: Springgymnastikcenter med udkigstårn
• 2016: Byhave med udekøkken
• 2016: Byggemodning påbegyndes
• 2017 boliger byggestart
• 2018: De første beboere flytter ind
• 2018-19: Skolebyggeri
• 2020 -21: Ny bro over banen
• 2017-2035: Byggeri af boliger og nye beboere flytter ind
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.14