23948sdkhjf

Store investeringer koster på Spæncoms indtjening

Betonelementproducenten har investeret godt 10 mio. kroner i produktionsapparatet
Et optimeret produktionsapparat har kostet på indtjeningen hos betonelementproducenten Spæncom A/S i 2015.

Betonelementproducenten offentliggjorde regnskabet for 2015 i går, samme dag som adm. direktør, Morten Chrone, overlod posten til Torben Bloch Nielsen for i stedet at blive kommerciel direktør hos Spæncoms moderselskab, den franske Consolis Gruppen.

I sit sidste regnskab afleverer Morten Chrone et Spæncom, hvor omsætningen falder fra 644,2 til 578,6 mio. kroner, mens driftsresultatet går fra et plus i 2014 på 9,3 mio. kroner til et minus på 1,1 mio. kroner.

Men Morten Chrone skriver i sin ledelsesberetning, at selvom driftsresultatet er mindre end forventet, er det tilfredsstillende.

Det skyldes, at Spæncom har investeret omkring 10 mio. kroner i at optimere sit produktionsapparat. Disse omkostninger er medtaget i regnskabet for 2015, selv om Spæncom ikke vil se det fulde udbytte af investeringerne før i løbet af 2016.

Faldende produktion
Samtidig har Spæncoms produktion været faldende i forhold til 2014. Dels fordi virksomheden stoppede produktionen af huldæk på sin fabrik i Aalborg og flyttede huldækkene til sin nyere og større fabrik i Vemmelev ved Slagelse. Desuden har Spæncom oplevet et fald i produktionen af tunnelelementer.

Derimod noterer Morten Chrone, at det samlede resultat, der lander på et underskud på 2,4 mio. kroner efter skat, er utilfredsstillende. Primært som følge af de finansielle indtægter og omkostninger, der viser et samlet underskud på 2,9 mio. kroner.

Morten Chrone har ikke ønsket at kommentere regnskabet, men henviser i stedet til ledelsesberetningen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095