23948sdkhjf

Dades vil bygge for 500 millioner i Gladsaxe

Gammel møbelfabrik forvandles til boliger og kontorer.
Ejendomsselskabet Dades investerer over de kommende år op mod en halv milliard kroner i at omdanne Søborg Møbelfabrik i Gladsaxe til et nyt og moderne byområde.

Planen er at opføre omkring 200 familieboliger, i alt 19.200 kvadratmeter, og samtidig bevare møbelfabrikkens 1.600 kvadratmeter store hovedbygning, der indrettes til erhverv.

- Som supplement til vores kontorejendomme og butikscentre vil vi gerne investere i boliger, og Gladsaxe har et stærkt befolkningsgrundlag. Mange af dem, der flytter fra København, flytter til Gladsaxe, men her er mangel på gode familieboliger, og møbelfabrikken ligger meget tæt på en af de kommende letbanestationer. Desuden er vi velbevandrede i området, fordi vi har ejet erhvervsejendomme her, blandt andet på nabogrunden siden 1987, siger administrerende direktør, Boris Nørgaard Kjeldsen, fra Dades.

Projektet er udviklet af mæglerfirmaet Lintrup & Norgart samt Sweco Architects og opføres formentlig over to-tre etaper med indflytning fra efteråret 2018.

Sælger overvejer fremtiden
Søborg Møbelfabrik er opført i 1930’erne og ligger på Gladsaxevej, tæt ved Ring 3 og den kommende letbane.

Ejendommen blev sat til salg for godt et par år siden, fordi fjerde generation i Søborg Møbler vil rykke ud af bygningerne, der er fra 1930’erne og ikke passer til dagens produktion.

- Omgivelserne er alt for store, og vi havde solgt det til en entreprenør i 2008. Det strandede med finanskrisen, og vi har ventet på, at tingene skulle vende. Dengang var der tale om kontorer, nu bliver det så boliger, siger Carsten Vagn Jacobsen, der ejer Søborg Møbler sammen med sin bror.

Salget er betinget af vedtagelse af lokalplan, og Søborg Møbler har mulighed for at blive boende op til et år efter lokalplanens vedtagelse. Der er således god tid til at bearbejde fremtiden for Søborg Møbler.

- Vi har indgået en aftale, som er meget attraktiv for begge parter, og vi er meget tilfredse med forløbet og med køber, som er en gammel trofast kunde til vores møbler. Vi overvejer også, om vi skal bevare en butik i stueetagen, for Søborg Møbler fortsætter, selv om vi ikke længere har brug for så meget plads til produktionen, siger Carsten Vagn Jacobsen.

Letbane tiltrækker investeringer
På rådhuset glæder man sig over projektet, og kommunen er i gang med at udarbejde en lokalplan, som senere skal i høring.

Ifølge borgmester Karin Søjberg Holst (S) falder projektet godt i tråd med byrådets vision for Gladsaxe Ringby, der skal omdanne det gamle Gladsaxe Erhvervskvarter til et mangfoldigt, attraktivt byområde.

- Jeg er glad for, at endnu et spændende projekt er på vej, og at vores arbejde med at etablere letbanen langs Ring 3 igen viser sig at være et afgørende element i byudviklingen, siger Karin Søjberg Holst.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094