23948sdkhjf

Cubo vinder konkurrence om plejecenter

Nyt plejecenter i Roskilde indrettes særligt til ældre med forskellige grader af demens.
Det bliver Cubo Arkitekter, der skal tegne det nye plejecenter i Roskilde-bydelen Hyrdehøj.

Borgmester Joy Mogensen præsenterede mandag vinderforslaget, som er udarbejdet af Cubo i samarbejde med Force4 Architects, Balslev Rådgivende Ingeniører samt Henrik Jørgensen Landskab.

Byggeriet får 64 plejeboliger, 30 boliger til rehabilitering samt 10 boliger til udviklingshæmmede borgere og skal stå færdigt ved udgangen af 2018.

- Vinderen har tegnet et flot fremtidens plejecenter, som er særligt indrettet til ældre med forskellige grader af demens. Jeg er sikker på, at dette gennemarbejdede projekt vil give de ældre en bedre hverdag. Cubo har virkelig fanget, hvad det er vi vil med det nye center, så centeret bliver en markant og integreret del af Hyrdehøj bydelen, siger borgmester Joy Mogensen i en pressemeddelelse.

Juryen har i sin bedømmelse lagt vægt på at få et plejecenter, som de ældre kan føle sig hjemme i.

- Placering og disponering af bebyggelsen samt indretning af gårdrum og udearealer er overbevisende godt løst. Forslagets koncept understøtter på bedste vis ønsket om, at det er muligt at indgå i fællesskaber efter ønsker, evner og behov. Plejecenteret bliver let at overskue, og der er korte afstande for personale, beboere og besøgende, siger Morten Gjerskov der er formand for dommerkomitéen samt formand for Sundheds- og Omsorgsudvalget.

Han roser også projektet for et godt samspil med omgivelserne. Det er en vigtig social dimension, som vil sikre, at plejecentret integreres i forhold til lokalområdet.

Byggeriet tager udgangspunkt i de veldokumenterede resultater fra Statens Byggeforskningsinstituts kortlægning af indretning af plejeboliger for borgere med demens. I den forbindelse er der taget særlige hensyn til de demente beboeres muligheder for at færdes både ude og inde og mellem servicefunktioner og de centrale fælles opholds- og spisearealer. Der skabes et udemiljø, der kan gradueres til personer med forskellige stader af demens.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.203