23948sdkhjf

HusCompagniets direktør roser danske håndværkere

Typehusproducentens indtog på det tyske marked har blandt andet vist, at de danske håndværkere har mange positive kvaliteter.
HusCompagniets satsning på det tyske marked giver efterhånden pote, og selv om direktør Steffen Baungaard gerne tog en langt større bid af markedet end de cirka 100 huse, virksomheden solgte sidste år, så erkender han, at det tager tid at komme ind som husbygger i et nyt land.

”Danske håndværkere er selvstændige”

Det vækker glæde hos Håndværksrådet, der i dag fungerer som paraplyorganisation for knap 80 brancheorganisationer og lokale tværfaglige håndværker- og industriforeninger, at Steffen Baungaard roser de danske håndværkeres evner.

Afdelingschef Frederik Faurby er helt på linje med HusCompagniets direktør, når de gælder de danske faglærtes arbejdsmoral og kompetencer.

- Der er både dygtige og mindre dygtige håndværkere i alle lande, men en positiv egenskab ved mange danske håndværkere er, at de forholder sig kritisk og selvstændigt til de opgaver, de får. I Danmark gør vi jo ikke altid, som vi får besked på af chefen. Vi gør hellere det, vi selv synes er det fagligt rigtige, og sammen med faglig stolthed og gode erhvervsuddannelser gør det danske håndværkere til noget ret unikt, lyder skudsmålet.
- Der bliver bygget 125.000 huse om året i Tyskland, så jeg er absolut ikke tilfreds med at sælge 100 huse. Men man skal kravle, inden man kan gå, og lige nu er vi i gang med opbygningsfasen, hvor vi har tre kontorer med cirka 40 ansatte. Dem er vi så ved at uddanne, så vi ender med at få det samme, gode omdømme dernede, som vi har i Danmark, siger direktøren til Building Supply.

Sigter mod Belgien og Nederlandene
HusCompagniet bruger aktivt sider som Anmeld Håndværker og Trustpilot til at overvåge virksomhedens rygte, og det er samme nidkærhed, der ligger til grund for den grundige udvælgelse af personale syd for grænsen.

- Det handler om at finde de rigtige folk, og der rammer man selvfølgelig ikke plet hver gang. Man kan sige, at den danske arbejdsmoral i sammenligning er meget flot og at de danske håndværkere skal have ros for at være meget mere effektive end de tyske. Om det så også skyldes, at de bedste håndværkere fra Tyskland tager til Danmark, skal jeg ikke kunne sige, lyder det fra direktøren.

Steffen Baungaard forventer, at Belgien og Nederlandene kan blive de næste mål for HusCompagniets udenlandske ekspansion.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109