23948sdkhjf

Ny undersøgelse: Der skal mere end høj løn til at fastholde medarbejdere

Det tekniske erhvervsliv skriger på hænder, og ny undersøgelse konkluderer nu, at virksomheder især retter blikket mod arbejdsmiljøet, når det kommer til kampen for at fastholde ansatte

Rekruttering er fortsat et varmt emne i det tekniske erhvervsliv. 

En arbejdskraftundersøgelse fra Tekniq Arbejdsgiverne viser, at størstedelen af medlemmerne oplever mangel på arbejdskraft som en udfordring og forventer, at det vil fortsætte de kommende to år.

På brancheniveau oplever 80 pct. af vvs- og blikkenslagervirksomhederne og el-installationsvirksomhederne udfordringer med at rekruttere servicemontører i dag.

Arbejdskraftundersøgelsen viser desuden, at størstedelen af medlemmerne primært vil løse rekrutteringsudfordringerne ved at ansætte lærlinge eller øge indsatsen for at fastholde nuværende medarbejdere. 

Over 30 pct. svarer videre, at de vil sige nej til potentielle ordrer. 

"Når virksomheder inden for det tekniske erhvervsliv er nødt til at afvise potentielle ordrer på grund af rekrutteringsudfordringer, begrænser det deres evne til at deltage i grønne projekter og imødekomme efterspørgslen efter bæredygtige løsninger, hvilket kan begrænse bidraget til en bæredygtig fremtid", skriver arbejdsgiver- og brancheorganisationen i forbindelse med undersøgelsen. 

Løn gør det ikke alene

Når det gælder indsatsen for at fastholde medarbejdere, vurderer medlemmerne, at et godt arbejdsmiljø samt gode kollegaer og fællesskab vægter højere end løn, fleksibilitet og personalegoder. 

"Det betyder ikke, at lønnen er uden betydning, men den kan ikke stå alene i indsatsen for at fastholde medarbejdere". 

"Et godt arbejdsmiljø og godt samarbejde må derfor ses som et konkurrenceparameter mellem virksomhederne, hvor erfaringen er, at det er nemmere at fastholde medarbejdere, ved at investere i et sundt arbejdsmiljø og en kultur, der er præget af et godt samarbejde og fællesskab", skriver Tekniq Arbejdsgiverne.

Undersøgelsen er foretaget i april og over 1.000 medlemmer har deltaget.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11