23948sdkhjf

Nordjysk entreprenør genopfører nedbrændte sportshaller

Det er mere end to år siden, at en stor del af Jyllingehallerne nedbrændte i løbet af et døgn.

To haller, en række selskabslokaler, café og personalerum led så omfattende skade, at de siden måtte rives ned.

Nu rejser Jyllingehallerne sig igen. Fredag den 19. august stikkes spaden i jorden til et byggeprojekt, som er meget mere end en genopbygning.

Arkitekterne fra Cornelius+Vöge har sammen med Steensen Varming og Stokvad Rådgivende Ingeniører udarbejdet en helhedsplan, der transformerer Jyllingehallerne til en udadvendt og inviterende ramme om byens idræts- og kulturliv.

- Den store hal var efterhånden 40 år gammel og bar præg af årtiers brug. Nu får vi noget helt nyt, og jeg synes, vi er kommet meget fint i mål inden for den økonomiske ramme, som vi har haft til rådighed, siger halinspektør Claus Larsen.

Nordjyske Svend Aage Christiansen og JS Ventilation fra Glostrup er storentreprenører på byggeriet, der forventes afsluttet i efteråret 2017. Den efterfølgende indvielse er en begivenhed, som Claus Larsen og hans medarbejdere ser frem til.

- Vi har i nu to år arbejdet fra en kontorvogn, så jeg er ved at trænge til at se nogle andre vægge, siger han.

Det nye byggeri til 68 millioner kroner omfatter to nye idrætshaller, fitnessområde, administration samt et stort og fleksibelt publikumsområde med café. Cornelius+Vöges helhedsplan kigger også ind i fremtiden med muligheden for at integrere kulturskole, bibliotek og multihal i en samlende kultur- og idrætsby.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109