23948sdkhjf

Plan og pris skrider: Vandkulturhus til 360 mio. kr. bliver forsinket

Det ambitiøse vandkulturhus og på Papirøen i København bliver forsinket og dyrere end først antaget.

Forsinkelsen skyldes blandt andet komplekse byggepladsforhold og byggetekniske udfordringer på det ikoniske byggeri, skriver Ejendomsfonden Vandkulturhuset, Papirøen i en pressemeddelelse. 

Efter en idékonkurrence blev det i 2016 besluttet at opføre en svømmefacilitet på Papirøen. I 2017 vandt arkitektteamet Kengo Kuma & Associates i samarbejde med de danske partnere Cornelius Vöge Architects og rådgivende ingeniører Søren Jensen arkitektkonkurrencen med et forslag til et vandkulturhus i Københavns Havn. Vandkulturhuset var planlagt til at åbne i første kvartal 2022. 

Der er i udgangspunktet afsat 360 mio. kr. til at opføre Vandkulturhuset

Tidsplanen holder ikke. Det gør den økonomiske ramme heller ikke.

Det viser en samlet redegørelse og vurdering fra Ejendomsfonden. Redegørelsen fremlægges for Københavns Kommunes politikere på møde i Kultur- og Fritidsudvalget den 4. september. Ejendomsfonden er bygherre på vandkulturhuset. 

Forsinket mere end to år
- På grund af de ikoniske, pyramidestubformede bygninger og den særlige byggestil har byggeriet vist sig at være sværere at opføre end først antaget. De udfordringer skal vi finde løsninger på sammen med den kommende totalentreprenør, siger Erik Jæger, formand for Ejendomsfonden, og fortsætter:

- Der er desuden sket forsinkelser i leverancerne fra projektets totalrådgiver, ligesom der er komplekse byggepladsforhold og fundet fortidsminder, som gør, at der skal gives plads til arkæologiske udgravninger. 

Det er lovpligtigt at udføre arkæologiske udgravninger, hvis der er fundet fortidsminder på eksempelvis en byggeplads. Udgravningerne foretages af Københavns Museum.

Samlet set betyder det en forsinkelse på godt to og et halvt år. 

Totalentreprisen afgør prisen
Forsinkelserne og de byggetekniske udfordringer betyder også, at projektet bliver dyrere end først antaget, da vinderprojektet blev valgt. De 360 mio. kr., som er afsat til Vandkulturhuset er dels 300 mio. kr. støtte fra Nordea-fonden, dels et rente- og afdragsfrit lån på 60 mio. kr. fra Københavns Kommune. 

En fordyrelse drøftes med Københavns Kommune, herunder om muligheden for forhøjelse af Ejendomsfondens lån på de 60 mio. kr.

Fordyrelsen og den samlede økonomi på projektet kendes ikke før i første halvdel af 2020, hvor der skal indgås kontrakt med den totalentreprenør, der skal føre byggeriet ud i livet. 

I oktober 2019 begynder prækvalifikationsrunden for valg af entreprenør. Den endelige totalentreprenør vælges i første halvdel af 2020 efter forhandlingsrunder.

 

 

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.14